Díjátadó gála Zugló születésnapja alkalmából

2021. október 19. 13:12
A kerület megalapításának 86. évfordulója alkalmából Zugló Önkormányzata a Columbus utcai Szent István Zeneházban tartotta hagyományos díjátadó gáláját. A rendezvényen díszpolgári címeket, emlékérmeket, elismerő okleveleket adtak át a városrészért huzamosabb ideje tevékenykedő, a kerület hírnevét öregbítő zuglóiaknak, és kitüntették azokat is, akik a járvány elleni küzdelemben kimagaslóan helytálltak.

20211019-zugloHorváth Csaba polgármester ünnepi beszédében kiemelte: tavaly, amikor Zugló önállóságának 85. évfordulójára emlékezett a kerület, még senki sem sejtette, hogy a következő egy évben olyan harcot kell megvívni, amelyre nem volt példa az elmúlt évtizedekben. Most ugyan együtt lehet ünnepelni, de a járvány még nem ért véget.

– A pandémia ellene gyakran erős ellenszélben olyan háborút vívunk, amelyben óriásiak a veszteségeink – húzta alá a polgármester, hozzátéve: Zugló önkormányzatának nincs oka szégyenre, hiszen amit lehetett, megtett az itt élők érdekében, és ez a jövőben sem lesz másképp. Az önkormányzat helytállt, de ha számadásra kerül a sor, az derül ki, hogy ezekben a nehéz időkben maguk a zuglóiak tettek a legtöbbet a kerületért és embertársaikért. – Éppen ezért is tartjuk fontosnak, hogy díjakkal, jutalmakkal tüntessük ki mindazokat a zuglóiakat, akik a hétköznapok hőseiként a legtöbbet nyújtották és nyújtják az oktatás, a szociális munka, a gyermekvédelem, az egészségügy vagy éppen a közbiztonság területén – emelte ki Horváth Csaba, megjegyezve: az elismerések egy részét már korábban átadták. Most az egészségügy és a közbiztonság mindennapi hőseit és a maradandó értéket létrehozókat tüntetetik ki, akik életpályájukkal, munkájukkal, teljesítményükkel kivívták a közösség elismerését.

Az elismeréseket Horváth Csaba polgármester, Hajdu Flórián és Horváth Zsolt alpolgármesterek adták át.

Zugló Közbiztonságáért Elismerő Oklevélben részesült dr. Békefi Zoltán rendőr hadnagy, Tóth Richárd rendőr hadnagy, Görög Péter rendőr főtörzszászlós, Salamon Lajos tűzoltó alezredes, Szijj Nándor közterület-felügyelő, Ikladi Endre polgárőr - az OPSZ hírfőnöke - és Cziferi István kerületőr.

forrás: Zugló.hu