Életeket mentenek a fagyos éjszakában

2021. január 17. 21:42

A pandémiás helyzet miatt bevezetett éjszakai korlátozások, és a napokban akár -10 fok alá süllyedő hőmérséklet újabb rendkívüli feladatokat és oda figyelést igényel a polgárőröktől.

20210117-HajlektalanmentesBudapesten, a XIII. kerületi közterület felügyelet munkatársaival együtt közös szolgálatokat látunk el, kiemelt figyelmet fordítva az utcán élő személyekre. Rendszeresen ellenőrizzük, hogy jól vannak-e, illetve veszélyhelyzet esetén segítséget hívunk hozzájuk.

A közterületfelügyelet munkatársai a szolgálatokra rendszeresített melegitaltárolóból egy-egy pohár forró teát átadva igyekeznek enyhíteni a várakozás időtartamát a segítség megérkezéséig.

- Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy aki fedél nélkül él, annak se essen baja a zord időjárás miatt. A rendszeres ellenőrzések során nagyon odafigyelünk, ha kell megtesszük a szükséges lépéseket és érkezik a segítség. Azonban nem tudunk ott lenni mindenhol a kerületben, ezért kérjük a lakosság segítségét, hogy aki segítségre szoruló embert lát, az hívja a 112-es segélyhívót, vagy a 0614384186 menhely diszpécser számát. Emellett Angyalföldön a XIII. kerületi közterület felügyelet éjjel nappal hívható ügyeleti számán is kérhet segítséget – mondta el Plutzer Zsolt polgárőr, a KVP tagja.

szöveg és fotó: Kiss Barnabás