Házhoz megyünk (+fotók)

2016. június 16. 23:07
Házhoz megyünk (+fotók)
Két polgárőr csapat is bejutott az Országos Rendőr-főkapitányság által szervezett „Házhoz megyünk” országos vagyonvédelmi vetélkedő döntőjébe, amit június 3-án szerveztek a Rendőrség Igazgatási Központban.

A rendőrség 2015 őszén indította el a lakásbetörések megelőzése érdekében bűnmegelőzési programját. Ennek keretében megyénként három településen és a főváros három helyszínén felállított információs pontokon minden hónapban, egy héten keresztül szakemberek látták és látják el tanácsokkal 2016 év végéig a vagyonvédelemről és a biztonságról érdeklődő lakosságot.
A kampánysorozat célja az emberek vagyonbiztonságának fokozása, az állampolgárok bűnmegelőzési felvilágosítása, a vagyon elleni bűncselekmények visszaszorítása, valamint a lakosság önvédelmi készségeinek fejlesztése.
A feladatok megoldásán dolgozik a Fejér megyei polgárőr csapatA kampány részeként megrendezett vetélkedő megyei elődöntőinek nyertesei vehettek részt a június 3-án megrendezett döntőn, ahol 19 megyéből, illetve a fővárosból érkezett háromfős csapatok mérték össze tudásukat. A csapatok tagjai három korosztályt képviseltek: egy gyermek, egy középkorú felnőtt és egy nyugdíjas mérte össze tudását.
Az esemény megnyitóján dr. Takács Tibor rendőr vezérőrnagy bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte a megjelent versenyzőket. Az eseményen részt vett a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, dr. Hatala József, az Országos Polgárőr Szövetség képviselői dr. Barnucz Szilvia főigazgató és Erdős Viktória környezetvédelmi alelnök, az Aegon Magyarország Zrt.-től Drevenka Edit PR igazgatója és Szombat Tamás vezérigazgató-helyettes, valamint a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara.

A döntőbe két polgárőr csapat is bejutott. Fejér megyéből Marekkel Tibor a Dég Községi Polgárőrség vezetője, Pintér László titkár és Vida Elvira. Bács-Kiskun megyéből pedig Medgyes János, a Kalocsai Polgárőr Egyesület elnöke, Medgyes Rita és Kákonyi Netta.
– Nagyon jó volt ez a verseny, mivel sok érdekes és valóban hasznos dolgot tudtunk meg mind a felkészülés, mind a döntő során kitöltött feladatlapokból – mondta Pintér László.

A Bács-Kiskun megyei polgárőr csapat tagjai közösen oldják meg a tesztfeladatotHasonlóan vélekedett Bács-Kiskun megyei csapat is, akiknek az Aegon tesztlapja tetszett a legjobban.
– Közösen készültünk a versenyre, a kapott háttéranyagot elosztottuk egymás között, én kaptam a jogi részt – tette hozzá Medgyes János. – Nagyon jó volt a hangulat és a kérdések is érdekesek voltak.

A verseny során különböző feladatokat kellett időre megoldaniuk a csapatoknak. Voltak teszt feladatok, ahol például a nemzetközi segélyhívó telefonszámára (112) voltak kíváncsiak a szervezők. A memória teszt során egy kirámolt iroda ellopott tárgyait kellett tudni felsorolni, a betörés esetén szükséges teendőket pedig fel kellett sorolni.
A legtöbb pontot végül a Békés megyéből érkező Mucsi Klaudia, Krajcsovicz Katalin és Zsabka Erzsébet szerezte meg. A második a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kerekes Zita, Kerekes Barbara és Borza Éva lett, míg a harmadik helyezett Komárom-Esztergom megye csapata lett: Schruf Ágnes, Lovas Ágnes és Kecskés Melitta Flóra.

Szöveg: Ferenczi Tünde, fotó: Sebestyén Jenő

Képek itt, illetve a Fotóalbumban
 További képek itt, illetve a Fotóalbumban