Irodát avattak a hegyvidéki polgárőrök

2016. március 08. 14:33
Irodát avattak a hegyvidéki polgárőrök
2016. március 5-én, egyesületi fennállásának 5 éves évfordulóján avatták fel a Budapest hegyvidéki Természet- és Környezetvédelmi Polgárőr Egyesület irodáját. A Hegyvidéki Polgárőrség Bázis névre keresztelt iroda átadásán jelen volt Kardos Pál, a Budapesti Polgárőrség elnöke, Pokorni Zoltán polgármester, Segyevi Zoltán r. alezredes BRFK XII. kerületi Rendőrkapitányság vezetője és a természetvédelmi polgárőr egyesület valamennyi tagjai.

Woynárovich András egyesületi elnök köszöntőjében összefoglalta, hogy megalakulása óta az egyesület mekkora utat tett meg, sikerült folyamatosan növelni a taglétszámot, évről évre egyre több szolgálati óraszámmal. A közbiztonsági járőrszolgálatok mellett, komoly természetvédelmi feladatokat is elláttak: kezdve az iskolai közösségi szolgálatok megszervezésével, a kerületi rendezvények biztosításán keresztül, a katasztrófavédelmi feladatokba történő bekapcsolódásig széles spalettán mozogva. Woynárovich András mond köszönetet az új polgárőr iroda átadásakorA tavalyi év végére sikerült egyesíteni a kerületért dolgozó valamennyi polgárőrt, köztük már évtizedek óta szolgálatot ellátó polgárőröket is. Örömteli, hogy kialakításra került végre az iroda, ami pihenő és gyülekezőhelyként szolgál a szolgálatban levő polgárőr járőrök számára. Lehetőség nyílik a későbbiek során az egyesület szervezésében programokat szervezésére a lakosság számára is természetismereti és közbiztonsági témákban. Köszönetet mondott még a Hegyvidéki Önkormányzatnak a folyamatos erkölcsi és anyagi támogatásért, BRFK XII. kerületi Rendőrkapitányságnak az elmúlt évek szakmai támogatásáért, a hatékony közös szolgálat ellátásért, a folyamatos partneri támogatásért, és megköszönte a Budapest Polgárőr Szövetség kezdetek óta tartó támogatását, azt a bizalmat, amiben a szövetség részesíti.
Pokorni Zoltán polgármester méltatta a XII. kerületi polgárőrök önkéntes munkáját, és megköszönte az elmúlt évek helytállását. Kiemelte mennyire fontos a lokálpatrióta polgárőrség közösségépítő szerepe, és ritka előny, hogy a Természet- és Környezetvédelmi Polgárőr Egyesület tagjai között tizenéves ifjú polgárőrök együtt tudnak dolgozni a kerületért, a lakosokért, és a természetvédelemért a felnőtt polgárőrökkel.
Segyevi Zoltán r. alezredes BRFK XII. kerületi Rendőrkapitányság vezetője megköszönte a közös szolgálatokat, a polgárőr járőr tevékenységet, amivel támogatja polgárőrség a rendőrség munkáját. Kiemelte mennyire fontos a polgárőrök folyamatos képzése, Pokorni Zoltán polgármester méltatja a XII. kerületi polgárőrök önkéntes munkájátés mennyire fontos volt számára, amikor a BRFK-BPSZ által közösen szervezett emeltszintű képzésen XII. kerületi polgárőrök sikeresen vizsgáztak. Gratulált az elmúlt évek munkájához és sok sikert kívánt a jövőbeni munkához.
Kardos Pál a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke gratulált ahhoz a munkához, amit az elmúlt évek alatt elvégeztek a polgárőrök a XII. kerületben. Kiemelte mennyire fontos a Polgárőrség, a Rendőrség és az Önkormányzat együttműködése, örömét fejezte ki a XII. kerületi eredményeket látva. Elmondta mennyire jól működik az együttműködés a budapesti szövetségen belül, és sok sikert kívánt a következő évekre.

Az ünnepségen sor került a polgárőrök elismerő okleveleinek átadásra, megköszönve ezzel az elmúlt évek fáradthattalan munkáját.