Közösen emlékeztek az elhunyt polgárőrökre (+fotók)

2015. június 12. 16:26
Közösen emlékeztek az elhunyt polgárőrökre (+fotók)

Megemlékezést tartottak június 10-én a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségének Laky Adolf utcai székházánál. Zsombor Györgyre, a Budapesti Polgárőrség volt elnökére és az elhunyt polgárőrökre emlékeztek. A bensőséges ünnepségen az önkéntes bűnmegelőzőkkel együtt emlékeztek rendőrök, tűzoltók és pénzügyőrök is.

Tisztelgés az elhunyt polgárőrök emlékéreKardos Pál elnök ünnepi beszédében szólt arról: a polgárőrök életében nagyon fontos az emlékezés. Példa erre ez a nap is, amikor együtt emlékezünk és emlékeztetünk. Kiemelte: a Polgárőrség hatékonysága részben annak is köszönhető, hogy a rendőrök, tűzoltók, pénzügyőrök nem csak kollégaként, de barátként – mint egy nagy család – tekintenek egymásra.

Az eseményen az elhunyt polgárőrök emlékére állított kopjafánál koszorút helyezett el a BPSZ képviseletében Zsombor György özvegye, Zsombor Klára, Mecseki Tibor, a BPSZ örökös, tiszteletbeli elnöke és Kardos Pál. A Budapesti Rendőr-főkapitányság képviseletében Bucsek Gábor r. dandártábornok, főkapitány és dr. Kuczik János r. ezredes, rendészeti igazgató, míg a Magyar Rendvédelmi Kar nevében Dobson Tibor tű. dandártábornok, az MRK elnöke koszorúzott. Elhelyezték a kegyelet és a megemlékezés virágait a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának munkatársai, Tóth Csaba zuglói országgyűlési képviselő, illetve Zugló Önkormányzata képviseletében Karácsony Gergely polgármester és két alpolgármestere, valamint a szövetség tagegyesületeinek polgárőrei is.

További képek a Fotóalbumban, illetve ide kattintva
Az OPSZ alelnöke Pető Ernő unokájával együtt helyez el egy szál virágot az elhunyt polgárőrök emlékére állított kopjafánál