Lovas polgárőrök a Nemzeti Vágtán

2019. október 30. 22:32
Lovas polgárőrök a Nemzeti Vágtán
Idén minden eddiginél nagyobb és mozgalmasabb sátorral mutatkoztak be lovas polgárőreink a Nemzeti Vágta korzóján.

Idén is jó hangulatban, sok látogatóval zajlott a rendezvény. A Nemzeti Vágta Korzón hömpölygő sokaság kíváncsian ismerkedett az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozatának munkájával.Lovas polgárőrök a Nemzeti Vágtán A Lovas Tagozat 2012 óta állandó kiállító a Nemzeti Vágta Korzón. Idén duplára bővült standdal, közösen várták az érdeklődőket a lovas és a kutyás polgárőrök, figyelemmel arra, hogy az év első hónapjában a kutyás munkacsoport a Lovas Tagozatba integrálódott. A Zuglói Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület tagja, Pischoff Ferenc, a Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület elnöke a rendezvény mindkét napján elhozta közönségkedvenc kutyáit. Bíbor és Tulipán vizsgázott polgárőr kuvaszok viselkedésükkel bebizonyították, hogy mekkora szellem, kedvesség és fegyelem lakozik ebben az ősi magyar fajtában. A polgárőr szolgálatot népszerűsítő stand szervezője, a Fóti Közhasznú Polgárőr Egyesület tagja Nikoletti Petra, valamint segítői, a Zagyvaszántói Polgárőr Egyesület ifjú polgárőrei, örömmel beszélgettek el az érdeklődőkkel, és válaszolták meg a lovas és kutyás szolgálattal kapcsolatban felmerült kérdéseket.
Polgárőreink kíváncsian kapcsolódtak be a Hősök terén zajló eseményekbe is, együtt szurkoltak a tömeggel a vágta futamain, ahol a leggyorsabbnak végül Temerin lovasa, a tavalyi nyertes Nagy Arnold bizonyult Fantázia nevű lovával. Őt követték Baja, Kaposvár, Kecskemét és Zirc lovasai. Lovas polgárőrök a Nemzeti VágtánA kishuszár verseny döntőjét idén Vörös Tamara Csetény lovasa nyerte Nárcisz nevű pónilován. A négyes fogatok látványos üldözéses versenyében elsőként Dobrovitz József ért célba, akit fia, ifj. Dobrovitz József követett, harmadikként pedig Tóth-Simon Sándor végzett. 
De nem csak a verseny izgalmai, hanem a magyar tradíciókra épülő, színes lovasbemutatók is vonzották a közönséget. A lovas arénában hagyományőrzőként több lovas polgárőr is részt vett az ünnepségen, köztük a Lovas Tagozat elnökségi tagja, Pénzes Gábor (Diósdi Polgárőr Egyesület) huszár hagyományőrző alezredes. Az érdeklődők láthattak csikós és pusztaötös bemutatót, történelmi lovas felvonulást, trükk- és dámalovaglást, valamint lovas íjászokat is. A Készenléti Rendőrség Lovas Alosztálya külön, az alkalomra összeállított, színvonalas bemutatóval érkezett.