Megköszönték az önkéntesek munkáját

2020. július 11. 11:15
Megköszönték az önkéntesek munkáját
Harminchat önkéntes segítő kapott elismerő oklevelet Zugló vezetésétől az új koronavírus-járvány idején végzett önzetlen munkájáért. A díjakat ünnepélyes külsőségek között adták át.  


Az elismeréseket Horváth Csaba polgármester, Tóth Csaba országgyűlési képviselő és Kardos Pál, a Zuglói Önkormányzati Rendészet igazgatója, a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke adta át.

Kardos Pál köszönti Zugló polgárőreit– Akik most itt vannak közöttünk és velünk tartottak az elmúlt hónapokban, azoknak helyén van a szívük – jelentette ki köszöntőjében Kardos Pál. Hozzátette: az Egyesületük felhívására önkéntes segítőnek jelentkezők a járvány alatt a polgárőrökkel együttműködve mindvégig önzetlenül cselekedtek, munkájuk azt bizonyítja, hogy a lakosság nehéz helyzetben is számíthat rájuk és az önkormányzatra.

– A bajban Zugló szinte egy emberként mozdult meg – hangsúlyozta Horváth Csaba, kiemelve: az önkormányzat a koronavírus-fertőzés megjelenésének első pillanatától a megelőzést tartotta a legfontosabbnak, ezért elsőként szerelte fel az egészségügyi létesítményeit, oktatási- és közintézményeit kézfertőtlenítő berendezésekkel.
A polgármester azt is elmondta, hogy a helyzet súlyosbodásával sokasodó feladatok megoldásában jelentős szerep hárult az önkéntesekre a rászorulók és a legveszélyeztetettebbek ellátásában. A voluntőrök sokat tettek azért is, hogy a 60 év feletti zuglóiak időben megkapják az önkormányzat által biztosított szájmaszkot és hozzájussanak a szükséges információkhoz.
– Köszönöm segítőink munkáját, ami nélkül a közös védekezés nem lehetett volna sikeres – emelte ki Horváth Csaba, aki szerint az önkéntesek tevékenységével Zugló még erősebb közösségé vált és a vészhelyzet idején a lehető legjobb arcát mutatta meg.
Horváth Csaba ad át jutalmat az egyik zuglói polgárőrnek
– Bajban mutatkozik meg, hogy ki jó barát, hisz jó körülmények közt van barát elég – idézte beszédében Euripidész ókori görög költő szavait Tóth Csaba, megjegyezve: az ókori költő igazsága a járvány idején bebizonyosodott, Zuglóban az önkéntesektől az önzetlen baráti segítséget ismerős és idegen egyaránt megkapta. – Büszke vagyok arra, ami ebben a kerületben történt, és büszke vagyok azokra, akik ebben a munkában részt vettek és a közösség erejét megmutatva segítettek – hangoztatta a politikus, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a veszély még nem múlt el, fel kell készülni a járvány újabb hullámára.
– Most annyival könnyebb a helyzetünk, hogy már tudjuk mi a feladatunk és kikre számíthatunk a munkában – fűzte hozzá Tóth Csaba.