Mérföldkő az új hajó a polgárőrök életében (+ fotók)

2020. május 28. 22:17
Mérföldkő az új hajó a polgárőrök életében (+ fotók)
Újabb állomásához érkezett a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület (KVP), hiszen ezentúl már nem csak a szárazföldön állják meg helyüket a polgárőrök, hanem a Duna vizén is, ugyanis egy hajóval gazdagodott a KVP járműflottája.   

Az elmúlt évek során a folyamatos fejlődés és szakmai sikerek fémjelezték a budapesti Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesületet. A megalakulása óta számos esetben mutatta meg a csapat rátermettségét, szakértelmét veszélyhelyzetekben, mindemellett példásan végezték önként vállalt feladataikat polgárőrként. Ezúttal ismét a figyelem középpontjába kerültek, hiszen egy újabb mérföldkő érkezett el az egyesület életében.

További képek itt, illetve a Fotóalbumban- Polgárőreink már számos esetben bizonyították, hogy szükség van arra a munkára, amit végeznek – mondta el nyitó beszédében Plutzer Attila, a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület elnöke 2020. május 28-án Budapesten. – Budapest életében fontos szerepet játszik a Duna, legyen szó a közlekedésről, vagy éppen szabadidős tevékenységről. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy szükség van egy hajóra, hogy a polgárőreink a folyón is képesek legyenek ellátni feladataikat, megóvva ezzel embertársaik életét, biztosítva számukra a gondtalan kikapcsolódást a vízen. Büszkék lehetünk arra, hogy a XIII. kerület rendelkezik a leghosszabb és legsokszínűbb partszakasszal, így elengedhetetlen, hogy ezen a területen is képesek legyünk hatékonyan végezni önkéntes munkánkat. Mind ehhez elengedhetetlen volt a Budapesti Polgárőr Szövetség támogatására, amelyet ezúton is köszönök. – fogalmazott az elnök, aki köszöntő beszéde lezárásaként bemutatta a frissen vízre bocsátott hajót. Ebből megtudhattuk, hogy a hatszemélyes motorost egy 3000 köbcentis motor hajtja, amitől igen gyorssá és stabillá válik, hatékonnyá téve ezzel a mentés során.

- Elsőként gratulálni szeretnék az egyesületnek, hogy egy ilyen csodálatos hajót vízre tudnak bocsátani – mondta el dr. Terdik Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya. A Budapesti Rendőr-főkapitányság büszke az együttműködő partnereire, akikkel együtt dolgozunk nap-nap után, azon, hogy a lakosság szubjektív közbiztonságérzete megszilárduljon. Ezután már nem csak a szárazföldön, hanem a vízen is tudunk majd együtt dolgozni és ígérhetem, hogy a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság továbbra is együtt fog működni a polgárőrséggel. További képek itt, illetve a FotóalbumbanA vízirendőrök nagyon sok ember életét mentik meg évente a Dunán, és ez a hajó is azt fogja elősegíteni, hogy még több emberélet menekülhet meg a jövőben – mondta a főkapitány, aki kiemelte, nagyon fontos a két szervezet együttműködése, amely évek óta példamutató, legyen szó gyalogos, gépkocsizó, vagy motoros szolgálatról.

A szót Kardos Pál, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke vette át, aki beszédében elmondta, történelmi pillanatnak számít ez a mai nap a polgárőrség életében.
- Mindig csodáltam azokat az egyesületeket, ahol a szárazföld mellett a vízen is teljesítenek szolgálatot a polgárőrök akár önállóan, akár a rendőrséggel közösen. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy mindig is kiváló polgárőr munka zajlott a kerületben, amely köszönhető az itt dolgozó polgárőröknek. Mi mindig is nagy örömmel vettük azokat a kezdeményezéseket, amelyek arra irányultak, hogy sokrétűen tudjunk együttműködni a társszervezetekkel. Ezért is kérem a polgárőröket, hogy aktívan vegyék igénybe ezt a járművet a mindennapi munka során, hogy még hatékonyabban tudják ellátni feladataikat akár önállóan, akár partnereinkkel közösen – zárta szavait Kardos Pál.

(Szöveg: Erdős Csaba, fotók: Sebestyén Jenő)

További képek itt, illetve a Fotóalbumban
További képek itt, illetve a Fotóalbumban