Sziget Fesztivál polgárőr szemmel

2016. augusztus 26. 22:24
Sziget Fesztivál polgárőr szemmel
Immár 24. alkalommal rendezték meg augusztus 10-16 között a Sziget Fesztivált. A Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület 2009-es megalakulása óta minden évben munkatervében és a havi szolgálati tervben kiemelt rendezvényként kezeli ezt az eseményt.

Az egyesület járőrei - együttműködésben a Budapesti Rendőr-főkapitányság erőivel - naponta 19 órától 04 óráig vettek részt Óbuda-Békásmegyer kijelölt területének nyílt, demonstratív járőrszolgálattal való ellenőrzésében.
III. kerületi polgárőrök adnak információt a Sziget Fesztiválra érkező turistának Vigyáztak a parkoló gépkocsikra, figyelmeztették a rendbontókat, leküldték az úttesten üldögélőket, útbaigazították az eltévedteket, tanácsot adtak a sértetté váltaknak, óvták a parkokat. Az egyesület ifjú polgárőrei ügyeletesi és tolmácsolási feladatok végrehajtásában vettek részt.
A terület mérete és adottságai miatt elsősorban a gyalogos szolgálatoknak volt értelme, ami jelentős terhet rótt a végrehajtókra, de nem okozott gondot a vidám, barátságos, érdekes megjelenésű és igen gyakran erősen ittas szigeten kívül tartózkodó szigetlakók közötti manőverezés.
Az Óbudai Polgárőrséget igen aktív és fegyelmezett szolgálatellátással segítették az Újpesti Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület, a Dél-Csepel Polgárőr Egyesület, a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület vendégszolgálatra érkezett tagjai. Az erők átcsoportosításával juttattak kerékpáros, robogós és gépkocsizó erőt a Pók utcai lakótelepre és az Aquincumi vasútállomásra is.

Összességében megint nagy és fáradságos élmény volt a „Sziget-feladat” teljesítése, de a tagok lelkesedésével, szakmai hozzáértésével és a segítségükre sietők aktivitásával eredményesen végrehajtották.