Tisztelgés a hősi halott előtt

2016. július 24. 13:13
Tisztelgés a hősi halott előtt

Hetedik alkalommal emlékeztek barátai és kollégái Radovic Dusánra.

A szolgálatteljesítés során elhunyt rendőrfőhadnagy, Radovic Dusán emlékére az idei évben hetedik alkalommal tartottak megemlékezést és emléktornát egykori kollégái és barátai 2016. július 23-án. Az esemény a rendvédelmi dolgozóknak a mindennapi munka terén is meglévő összetartását és együttműködését szimbolizálja, összefogás egy közös célért.
A megemlékezésen Bucsek Gábor rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitányának beszédét követően a résztvevők koszorút helyeztek el a XIV. kerületi Rendőrkapitányság kertjében felállított kopjafánál, ahol fejet hajtott Kardos Pál, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke, valamint Tóth István Sándor, a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökségi tagja.

A Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezésében a Varga Zoltán Sportpályán megrendezésre kerülő jótékonysági emléktornán 26, kerületi- és vidéki kapitányságok, társszervezetek és magán cégek csapatai vettek részt, akik a nevezési díj megfizetésével támogatták az elhunyt rendőr családját. A rendezvényre kilátogatókat a sportolás mellett számos családi program várta, és a támogatóknak köszönhetően bőséges ellátásban is részesültek.  A Vándorkupát az idei évben a Siller Csapata vihette haza, megelőzve az EFES és az Óbudai Légió csapatát. – közölte Gyügyei Lilian, a Budapesti Polgárőr Szövetség szóvivője.