Gyerekeknek tartottak bemutatót

2020. július 07. 18:39
   Gyerekeknek tartottak bemutatót

Rendőrök, polgárőrök, tűzoltók tartottak rendhagyó bemutatót a mórahalmi egyházi iskola nyári napközis táborában.   

A mórahalmi Szent László Katolikus Általános Iskolában idén is megtartották a már megszokott nyári napközis tábort, amin elsőtől egészen nyolcadik osztályig vesznek részt a diákok. A tábor egyik napján a gyerekek megismerhették a mórahalmi rendvédelmi szervek munkásságát, járműveiket. Az egyik legnépszerűbb az URH rádió kipróbálása volt.
Sárközi László a Polgárőr Egyesület elnöke elmondta, hogy a napközis nyári tábor egyik programjaként a mórahalmi polgárőrség, a Mórahalmi Rendőrőrs és a helyi önkéntes tűzoltó egyesület egy-egy járművével települtek ki a Barmos György térre, ahol a gyerekek beülhettek az autókba, az érintett szervek képviselői megmutatták ők mit hogyan használnak a munkájuk során. A használati tárgyak bemutatása mellett tájékoztatták a gyermekeket a telefonos segélyhívás elérhetőségeiről és szabályairól is.

A gyerekeknek tetszett, hogy célba lőhettek a tűzoltó vízsugárral, de még ennél is érdekesebbnek bizonyult a polgárőrök URH rádiója, amivel egymástól távol is tudtak beszélgetni.