14 migránst tartóztattak fel Röszkénél

2020. október 25. 10:32
Az OPSZ Határvédelmi polgárőr tagozat tagjai a rendőrséggel közös szolgálatuk során migránsok után kutattak és tartóztattak fel a Röszke külterületén október 24-n esti és éjszakai órákban.
Röszkei visszatartásA határrendészek értesítették a Röszke Polgárőr Egyesületet, hogy rengeteg határsértő jutott be magyar területre, ezért segítséget kértek a polgárőr egyesület elnökétől. Ez után Túró István elnök segítséget kért a szegedi polgárőr egyesületektől a migránsok felkutatásához és feltartóztatásokhoz. A szegedi polgárőrök három gépkocsival érkeztek meg a megadott helyszínre.
Röszke külterületén a rendőrség kérésének megfelelően a röszkei, a belvárosi, az újszegedi, a makkosházi és a tarjáni polgárőrök nagy erővel kezdték meg a kutatást.

- A közösmunkának meg lett az eredménye, a rendőrséggel közösen a település külterületén különböző helyszíneken és időben, 14 fő határsértő került feltartóztatásra a polgárőrök segítségével - mondta el Túró István elnök.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

szöveg: Magyari Béla
fotó: Csőke Zsolt