20 éves a Szeged-Szőregi Polgárőr Egyesület

2015. március 23. 15:08
20 éves a Szeged-Szőregi Polgárőr Egyesület
Március 21-én szombaton tartotta ünnepi és évértékelő közgyűlését a szőregi polgárőr egyesület, melyen vendégként részt vett Magyari Béla a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség tiszteletbeli elnöke; Iklai István és Vági Anita a Kiszombori Határrendészeti kirendelt munkatársai és dr. Berkesi Ottó, a Szeged Megyei Jogú Város Szőregi városrészének önkormányzati képviselője.

Huszti Zoltán egyesületi elnök nyitóbeszédében megemlékezett arról, hogy 1995-ben Gyovai József vezetésével alakult meg a helyi polgárőr egyesületet. Szabadidejüket nem sajnálva akarták kivenni részüket a bűnmegelőzésben, a lakosság nyugalmának megőrzésében, majd megjegyezte: sajnos ma már egyetlen alapító tag nincs az egyesület tagjai között. Ezután beszámolt a 2014. évben végzett feladatokról és kiemelte, hogy fő feladatuk volt a városrészben élők biztonságérzetének megőrzése és a bűnözés megelőzés. Kiemelte Azt is, hogy a megnövekedet migráns áradat miatt szorosan együttműködtek a határrendészettel.  A külterületen a termény lopások megelőzése különösen a betakarítások alkalmával nagy feladatot rótt az egyesületre. A városrész rendezvényeinek biztosítási feladataiban is részt vettek a rendőrséggel együttműködve. Megemlítette még, hogy a kiszombori határrendészeti kirendeltséggel és az újszegedi rendőrőrssel és az önkormányzattal jó kapcsolatot ápolnak. Az elmúlt évben havonta 120 óra szolgálatot láttak el önállóan és a rendőrséggel együttműködve. A szolgálati gépkocsival átlagosan 1200 kilométert tettek meg havonta. Az elnök úgy fogalmazott: Egy feladatokkal teli évet tudhatunk maguk mögött. Úgy gondolom, hogy a vállalt feladatokat sikeresen megoldottuk.
Elmondta még, hogy a tavalyi évben 1,6 millió forinttal gazdálkodtak, amelyet működésre fordítottak.


Iklai István hozzászólásában nagy szeretettel köszöntötte a húszéves polgárőr egyesület lelkes csapatát. A rendőrség nevében megköszönte a lelkiismeretes, önzetlen munkát amit a lakosság érdekében végeztek, majd hozzá tette: "A mai világban nem sokan akarnak tenni a közösség érdekében, és a polgárőröknek a végzett tevékenysége, amelyet a szabadidejük terhére végeznek az igen tiszteletre méltó" - mondta, végül hozzá tette: a jövőben is számítanak a polgárőrök segítségére.


Vági Anita hozzászólásában a migránsokról beszélt és kérte a polgárőröket, ha idegeneket látnak a településen, értesítsék a határrendészetet, valamint köszönetét fejezte ki az elmúlt évi együttműködésért.