25 migráns egyetlen éjszaka alatt Mórahalomnál

2020. november 24. 12:52
25 migráns egyetlen éjszaka alatt Mórahalomnál

Az OPSZ Határvédelmi Tagozat röszkei és a mórahalmi polgárőrség tagjai a rendőrséggel közös szolgálatuk során 25 migránst tartóztattak fel és kísértek vissza az ideiglenes határhoz.

A határrendészeti kirendeltség munkatársai értesítették 2020. november 23-án az esti órákban a Mórahalmi Önvédelmi Egylet-Polgárőrség vezetőjét, Sárközi Lászlót, miszerint több határsértő jutott be magyar területre. Az elnök felvette a kapcsolatot a röszkei kollégáival és közösen indultak a migránsok felkutatására.

Mind a két egyesület rendelkezik kézi hőkamerával, amelynek a segítségével az illegális határátlépők feltételeztett mozgási körzetét átpásztázták. A munka eredménnyel járt, hiszen a közös megerősített szolgálat során először 13 főt, majd alig negyed órával később, 23.10-kor újabb 12 főt derítettek fel a polgárőrök, majd tartottak vissza. A rendőrség a személyeket azonosítani nem tudta, iratok nem voltak náluk, magukat szír állampolgárnak vallották.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

szöveg: Magyari Béla / Erdős Csaba