3500 óra Ruzsa közbiztonságáért

2015. április 14. 09:42
3500 óra Ruzsa közbiztonságáért
A Ruzsai Polgárőr Egyesület 2015 április10-én tartotta éves beszámoló közgyűlését , ahol egyebek mellett az is elhangzott, hogy több mint 3500 óra önkéntes szolgálattal szolgálták az önkéntes bűnmegelőzők Ruzsa község közbiztonságát.

Krisztin Gábor egyesületi elnök a beszámolójában elmondta, hogy 2014-ben rendszeressé vált a személyes és telefonos kapcsolat is, ezzel rugalmasabbá vált a kommunikáció, napi szintűvé vált az információátadás. A Polgármesteri Hivatallal és a helyi rendőr szervvel is felvették a kapcsolatot, miközben a szolgálatvállalást is átalakították rotációs rendszerre, így mindig más párosok alkottak járőrtársakat, ezzel is erősítve a csapat összetartó erejét. A nyári időszakban a falura jellemző rendezvények biztosítása, valamint a havonta megrendezésre kerülő vásárokon az állandó jelenlét elfogadottá vált a lakosság részéről is. Szeptemberi iskola kezdés idején a polgárőr társak folyamatosan jelen voltak a reggeli órákban az általános iskolánál. Egészen október közepéig minden reggel egy fő a helyi iskola bejáratánál nyújtott segítséget. A település tanyavilágában is rendszeres járőrszolgálatot végeztek, amit jellemzően párosával adtak szinte egész évben. Két fő rendszeresen járőrözik a temetések alkalmával, valamint minden munkanapon a hajnali órákban kerékpárral járják Ruzsa belterületi útjait. Mindez 3500 óra szolgálatot jelentett részükről.

Batiz István a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnöke hozzászólásában megköszönte a polgárőrség 2014-ben végzett munkáját és erről elismerő oklevelet adott az egyesület elnökének, illetve 15 éves polgárőr szolgálatért Emléklapot adott át Horvát Antal polgárőrnek.

Ezután Sánta Gizella polgármester asszony hozzászólásában kiemelte, hogy az elnökváltás óta nagyon jó kapcsolat alakult ki az önkormányzat és polgárőrség között. Úgy fogalmazott, hogy minden falu rendezvényen számíthat a polgárőrség szolgálatára, de ott vannak a vásár rendjének biztosításában és a temető környékén temetések alkalmával is. Viszont az önkormányzat is segít a polgárőrségnek a lehetőségek függvényében. Végül megköszönte a polgárőröknek a végzett munkát.