A biztonságunkért ellenőriztek

2019. április 07. 10:53
A biztonságunkért ellenőriztek
Fokozott közúti ellenőrzést tartott a Rendőrség 2019. március 22-23-án, Szegeden, melyet a Polgárőrség a Zsaru-CAR rendszámfelismerő rendszer használatával segített.

Az Országos Polgárőr Szövetség Gépjármű felderítési Tagozatával közösen fokozott ellenőrzésen vett részt a Kecskeméti Hírős Polgárőr Egyesület, a Makkosházi Polgárőr Egyesület, a Zsaru-CAR Polgárőr Egyesület, a Ferencvárosi Polgárőr Egyesület, illetve a Domaszéki Polgárőr Egyesület. A polgárőrökből és rendőrökből álló egységek több mint 32 ezer gépjárművet ellenőriztek, melyek közül 18 darab forgalomból kitiltottat és 61 darab műszaki érvényesség nélküli autót találtak. A rendőrök két olyan sofőrt is kiszúrtak, melyek nem rendelkeztek érvényes vezető engedéllyel, sőt egy esetben az alkoholszonda is pozitív értéket jelzett.
Ikladi Endre, az Országos Polgárőr Szövetség Gépjármű Felderítési Tagozatának elnöke emellett azt is közölte, hogy a rendőrök az elkövetett szabálysértések miatt 12 forgalmi engedélyt vontak be illetve rendszámot vetettek le.