Biztonságban zajlottak a megemlékezések

2016. november 02. 22:47
Biztonságban zajlottak a megemlékezések
Országszerte, szinte valamennyi temetőnél fokozott szolgálatokat láttak el a napokban a polgárőrök, hogy ezzel is segítsék a meghitt megemlékezést, ügyeljenek a temetők közbiztonságára, elősegítsék az oda érkező autók parkolását. Így történt Szegváron is.

A rendőrökkel szorosan együttműködve dolgoztak a Szegvári Polgárőr Egyesület polgárőrei a Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából – közölte Privóczki Zoltán, az egyesület elnökhelyettese. - Közösen ügyeltek a szegvári temető biztonságára, az oda érkezők parkolására, valamint biztosították környéken a balesetmentes közlekedést.
A Szegvári Polgárőr Egyesület szolgálatot teljesítő tagjai – hasonlóan az országban működő valamennyi polgárőrre - a rendőrséggel közös négynapos szolgálatteljesítés során igyekeztek megakadályozni az ilyenkor gyakrabban előforduló bűncselekményeket, mint például a gépkocsi feltörések, zseblopások, viráglopások, sírrongálások. Felhívták a figyelmet az őrizetlenül hagyott vagyontárgyak, például a kerékpárok, csomagok, táskák, koszorúk, virágok és egyéb értékek tulajdonosait az értéktárgyaik megóvására.

A szolgálatellátáson túl a polgárőrök megemlékeztek a saját halottaikon túl elhunyt társaikra is. Volt ahol a kegyelet virágait helyezték el, vagy mécsest gyújtottak.