Elismeréseket adtak át Röszkén

2021. április 08. 17:56

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke 2021. április 02-án a Röszkei Polgárőr Egyesület irodahelységében elismeréseket adott át a Határvédelmi Tagozatban kiemelkedő tevékenységet végző polgárőrök részére.

20210408-roszkeElnök köszöntőjében kifejtette, hogy az államhatár mentén húzódó polgárőr egyesületek az általános polgárőr tevékenységen túlmenően részt vállalnak a migráció elleni fellépésben is. Ezen feladatok színvonalas ellátása megköveteli a szervezetektől a 24 órás jelenlétet, illetve a megelőző és felderítő járőrszolgálatok teljesítését. Kiemelte, hogy szinte valamennyi polgárőr megérdemelné az elismerést, most azonban csak szűkebb körben kerülnek átadásra.

Az OPSZ elnöke Dr. Túrós András elnöki dicséretben és jutalomban részesítette az alábbi Határvédelmi Tagozatban kimagasló tevékenységet nyújtott polgárőröket.

-       Sárközi Lászlót, Mórahalom Ö.E. elnökét

-       Áfra Károlyt, a Röszkei P. E. elnökségi tagját

-       Ifjú Fodor Lászlót, a Röszke P. E. tagját

-       Lemle Zoltánt, a Kelebiai P. E. tagját

-       Kocsis Györgyöt, a Dunafalvi P. E. elnökét.

Ezt követően az OPSZ-től laptopokat vehettett át Bereczki Lajos, a Mindszenti P. E. elnöke és Morauvszki Tibor, a Nagyéri P. E. elnökségi tagja. A Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szövetség 1 db Samsung szolgálati telefont kapott.

Turó István úr Röszke P. E. elnöke a kitüntetettek nevében is megköszönte az elismeréseket, majd pár szóban vázolta azt a lelkiismeretes munkát, amelyet a polgárőr egyesületek a migráció elleni küzdelem során folytatnak.

Kocsis György, a Dunafalvai P.E. elnöke beszámolt a jelenlévőknek az egyesület mindennapi munkájáról, amelyben kiemelte a tagok komoly helytállását, elkötelezettségét, amely véleménye szerint már a hivatástudattal egyenértékű.