Évértékelő közgyűlés a Domaszékieknél

2016. április 21. 22:22
Évértékelő közgyűlés a Domaszékieknél

2016. április 16-án tartotta közgyűlését a Domaszéki Polgárőr Egyesület.

A közgyűlés napirendjén szerepelt az egyesület 2015. évi tevékenységének értékelése, a 2015. évi pénzügyi beszámoló, a 2016. évi költségvetés elfogadása, valamint az Alapszabály módosítása. Pap Istvánné kiemelte, hogy a tavalyi évben komoly többletfeladatot jelentett az illegális migráció kezelése, ugyanakkor örömre ad okot, hogy az egyesület sikeresen pályázott egy új gépkocsi beszerzése érdekében, amely gépkocsi a tavalyi évben szolgálatba állt. Örömet okozott az is, hogy az egyesület taglétszáma folyamatos emelkedést mutat. A 2016. évi költségvetés tervezetének ismertetése során az elnök elmondta, hogy mind az önkormányzattól, mind az Országos Polgárőr Szövetségtől a tavalyi évhez hasonló összegű költségvetési támogatás várható. A migrációval kapcsolatosan megnövekedett feladatokkal járó többletköltségek kompenzálására azonban további 300.000,- Ft támogatást kapott az önkormányzat, amelyet már át is utalt az egyesület számlájára.

Kispéter Géza polgármester megköszönte a polgárőröknek a 2015-ben végzett munkát. Elmondta, van rá igény, hogy a településen lássák a polgárőröket, aminek haszna és visszatartó ereje van a bűnelkövetők felé. Az egyesület munkáját az önkormányzat támogatni és segíteni szeretné, ezért lépett be ő maga is Sziráki Krisztán alpolgármesterrel együtt az egyesületbe tagként.
Pap Istvánné elnök megköszönte Kispéter Géza polgármester támogatását, valamint Száraz Ferdinánd azon felajánlását, amellyel a közgyűlést követő vacsora megrendezését támogatta. A közgyűlés bezárását követően a tagok jó hangulatú vacsora keretében beszélték meg a polgárőrségre váró feladatokat és nehézségeket.