Évértékelő közgyűlés volt Szőregen

2016. március 12. 23:25
Évértékelő közgyűlés volt Szőregen
Egy feladatokkal teli évet tudhatnak maguk mögött szőregi polgárőrök – tudtuk meg március 11-én, a szőregi Faluházban, ahol a helyi polgárőr egyesület tartotta évértékelő és alapszabály módosító közgyűlését.

Évértékelő közgyűlést tartott 2016. március 11-én a Polgárőrség Szőregen, ahol vendégként részt vett Batiz István, a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Berkes Ottó Szeged Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője, Hős Zoltán az Újszegedi Rendőrőrs munkatársa és dr. Tatár Zoltán CSMPSZ jogtanácsosa.
Huszti Zoltán egyesületi elnök beszámolt a 2015-ös évben végzett munkájukról. Kiemelte, hogy fő feladatuk volt a városrész lakosságánál a szubjektív biztonságérzet megőrzése, növelése, valamint a bűnmegelőzés. A megnövekedet migráns áradat miatt szorosan együttműködtek a határrendészettel. A külterületen a terménylopások megelőzése - különösen a betakarítások alkalmával - nagy feladatot rótt az egyesületre. A rendőrséggel együttműködve a városrész rendezvényeinek biztosítási feladataiban is részt vállaltak. A település legnagyobb rendezvénye a Szőregi Rózsaünnep, amelynek biztosításában a szegedi polgárőr egyesületek is besegítettek. Elmondta még, hogy a Kiszombori Határrendészeti kirendeltséggel, az újszegedi rendőrőrssel és az önkormányzattal is jó kapcsolatot ápolnak. Az elnök úgy fogalmazott: egy feladatokkal teli évet tudhatnak maguk mögött.
Dr. Berkes Ottó önkormányzati képviselő hozzászólásában köszönetét fejezte ki az elmúlt évi munkáért. Nagyra értékeli azt a tevékenységet, amit a polgárőrök végeznek, időt és fáradságot nem kímélve tesznek a lakótársak közösségért, helyt álltak a migráns áradat idején is. Kérte a polgárőröket, hogy az idén is segítsenek a rendezvények biztosításában, különös tekintettel a Rózsaünnepre, majd bejelentette, hogy a város idén is támogatja az egyesületet.
Batiz István megyei elnök is megköszönte az egyesület elmúlt évben végzett munkáját, hiszen az elmúlt év egy kimagasló év volt az egyesületek életében. Kiemelte, hogy a migrációs feladat nem csak a határ menti egyesületeket érintette. Elmondta, hogy még nem tudható mit hoz a jövő, nem véletlen az sem, hogy a Belügyminiszter bejelentette a migrációs helyzetre tekintettel a magasabb készültségi fokozatot, de célszerű felkészülni az ilyen feladatokra is. A nagyvárosi bűnmegelőzés feladatai elsősorban a hétvégéken jelent majd többlet feladatot a polgárőrség számára.