Évet zártak a polgárőrök Bordányban

2016. február 04. 22:14
Évet zártak a polgárőrök Bordányban
Január 30-án este, a Faluházban tartotta meg évértékelő közgyűlését a Bordányi Polgárőr Egyesület, ahol megtudhattuk, hogy sikeresnek tekintik a tavalyi évi munkájukat.
A Bordányi Polgárőr Egyesület évértékelőjén elhangzott elnöki beszámoló szerint a legfontosabb céljuk volt a lakosság szubjektív biztonság érzetének növelése volt, amit sikerült is elérniük a folyamatos kerékpáros járőrözéssel. Ennek is köszönhető, hogy a település lakossága a SZJA 1 %-os felajánlásával több mint 1 millió forinttal támogatta az önkéntes bűnmegelőzőket. Gyuris Ernő a beszédében kiemelte, a szolgálatellátás minőségének javulásban közrejátszott az is, hogy egy új SUZUKI VITARA gépkocsit nyertek pályázaton.
Ezt követően három fiatal fogadalomtétele következett, akik mostantól ifjú polgárőrként segítik a közösség munkáját. Az ifjak az érettségihez szükséges 50 órás közösségi szolgálatot is a polgárőrség keretében fogják tudni eltölteni.

Batiz István a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke elismerő szavait fejezte ki a bordányi polgárőrség munkájáért, amit a település lakói és a helyi vállalkozók is elismernek.

Tanács Gábor
Bordány Nagyközség polgármestere az idei évben is az önkormányzat támogatásáról biztosította a polgárőröket, akik települési szinten a legnagyobb civil támogatást élvezik.

Dobó Attila
a Mórahalmi Rendőrőrs őrsparancsnok helyettese is köszönte a polgárőrök munkáját, tolmácsolva Köles Attila rendőr őrnagy jókívánságait. Kiemelte a tavalyi év második felét, amikor is sok esetben a polgárőrök munkájának és hathatós segítségének hála sikerült a közrend megőrzése.

Palotás László Péter
körzeti megbízott a közös szolgálatok számát emelte ki, melyet igyekeznek növelni az idén.