Folyamatos polgárőr jelenlét a határon

2021. szeptember 26. 19:33
A Csongrád-Csanád megyei polgárőrök folyamatosan részt vesznek a határvédelemben.
20210926-hatarÉjjel és nappal is jelen vannak a határ mentén a megye polgárőrei. Az érintett egyesületek tagjai, most már mondhatjuk, hogy évek óta, áldozatos munkát végeznek, hogy segítsék a társhatóságokat, az illegális határátlépők feltartóztatásában. Határvédelmi feladataik mellett folyamatos járőrszolgálatot adnak az adott település kül-és belterületein is.

Az elmúlt hetekben a déli területreken is megnőtt az önkéntesekre váró feladatok mennyisége. Szeptember 19-e és 24-e között összesen 101 fő migráns személy feltartóztatásában segítettek az önkéntesek- tájékoztatott Deák Olivér a Röszkei Polgárőr Egyesület tagja. A feltartóztatott személyek több országból érkeztek, őket, minden esetben, a rendőrség kiérkezéséig a polgárőrök visszatartották.

Az illegális határátlépők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, hitelt érdemlően bizonyítani nem tudták. A rendőrök, a hatályos jogszabályoknak megfelelően a személyeket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


forrás: CSCSMPSZ