Húszéves a Sándorfalvai polgárőrség

2016. március 05. 14:27
Húszéves a Sándorfalvai polgárőrség

Ünnepi emléknapot és évértékelő közgyűlést tartott március 4-én a Kulturális Központ dísztermében a Polgárőr Egyesület Sándorfalva, melyen arra emlékeztek, hogy 20 évvel ezelőtt, ezen a napon alakultak.

 

Az ünnepi közgyűlésen részt vett Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester, Kalapács Zoltán tűzoltó őrnagy az Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, Kőhegyi Ágnes rendőr főtörzszászlós a helyi rendőrörs képviselője, Magyari Béla a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség tiszteletbeli elnöke, Dékány Péter a Balástyai Polgárőr Egyesület elnöke, Pap Istvánné a Domaszéki Polgárőr Egyesület elnöke.
Bereczné Bősi Gizella elnök először számot adott a 2015-ös évben végzett munkájukról, kiemelte, hogy pályázaton nyertek egy új szolgálati gépkocsit, megrendezték az általános iskola tanulói részére a közlekedés biztonsági versenyt. A 20 éve alakult polgárőr egyesület életében a születésnap mellett az is mérföldkő, átadásra került a Polgárőrség irodája, melyet az önkormányzattól kapnak.
Bata Szilveszter elnökhelyettes elmondta, hogy fő feladatuk volt a lakosság biztonság érzetének növelése, amelyet a megnövekedett szolgálati óraszámmal igyekeztek elérni. Az önkormányzat nem csak a most átadott irodával, de anyagilag is támogatta az egyesületet, amelyet működésre fordítottak. Fontos feladatuknak tekintik a tagtoborzást és a fiatalítást, hisz  a taglétszámuk jelenleg 15 fő. Kiemelte, hogy az önkormányzattal és a helyi rendőrőrs munkatársaival nagyon jó az együttműködésük. Az elmúlt évben közel 5000 órát voltak szolgálatba és szolgálati gépkocsikkal közel 20000 kilométert tettek meg.
Kőhegyi Ágnes rendőr főtörzszászlós hozzászólásában elmondta, mindig számíthattak a polgárőrök együttműködésére, nagyon korrekt munkakapcsolatot sikerült kiépíteni. Megköszönte az elmúlt évben végzett közös munkát, majd gratulált az egyesület húszéves évfordulójához.
Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester is megköszönte a város lakossága nevében a polgárőrök tevékenységét. Azt kívánta, hogy az egyesület életében legyen választóvonal az új iroda, hisz a tűzoltó egyesület karrierje is felfelé ívelt az új székhellyel. Kiemelte: rámerik bízni a polgárőrökre a város védelmét, sokat tesznek a lakosság biztonság érzetének szinten tartása érdekében, majd kérte, hogy továbbra is működjenek együtt a rendőrséggel a város biztonsága és nyugalma érdekében.
Ez után az általános iskola tanulói rövid műsort adtak az átadási ünnepségen résztvevők részére, majd az elismerések átadása után felvágták és elfogyasztották a születésnapi tortát.