Iskolában toborzott a tarjáni polgárőrség

2016. április 17. 22:27
Iskolában toborzott a tarjáni polgárőrség
Az egyik szakközépiskolába látogatott el a Szeged-Tarján Polgárőr Egyesület elnökhelyettese április 13-án, ahol osztályfőnöki óra keretében tartott előadást a Polgárőrségről.

Horváth S. András, az egyesület elnöke elmondta, a szegedi Csonka János szakközépiskolában azért szervezték 2016. április 13-án az előadást, hogy a kilencedikes fiatalokkal megismertessék a Polgárőrséget, az Ifjú Polgárőr mozgalmat, továbbá tájékoztatást kapjanak a fiatalok az egyesületben elvégezhető 50 óra közösségi szolgálatról. Az órán a diákok gyorstalpalót kaptak a Polgárőrség történetéről, a polgárőr törvényről, a polgárőrök által végzett feladatokról és nem utolsó sorban a Szeged-Tarján Polgárőr Egyesületben működő Fiatal Bűnmegelőzők Tagozatáról. A középiskolások nagy érdeklődéssel követték az előadást, amit az általuk feltett célirányos kérdések is alátámasztották. Többek között érdekelte őket, hogy miként lehetnek polgárőrök és milyen feladatokat láthatnak el fiatal bűnmegelőzőként.
Az előadás végeztével megkapták az egyesület elérhetőségeit, ahol jelentkezni tudnak az 50 óra közösségi szolgálatra, vagy - ha kedvük tartja, akkor – fiatal egyesületi tagnak.

Az előadás sikeres volt, ugyanis a nap végére kettő érdeklődő üzenet is érkezett a tarjáni polgárőrséghez az osztályból – adta hírül Horváth S. András.