Kutyás bemutató a tarjáni iskolásoknál

2015. május 01. 12:25
Kutyás bemutató a tarjáni iskolásoknál
A Szeged- Tarján Polgárőr Egyesület ifjú tagjai - akik a szegedi Gábor Dénes Iskola tanulói - kutyás bemutatót szerveztek az iskola tanulói részére.

2015. április 28-án a kora délutáni órákban több autóval és még több kutyával érkeztek meg a Csibész Kutyaiskola tagjai. A bemutatót rövid előadás előzte meg a felelős kutyatartásról, a kutyakiképzés feltételeiről, előnyeiről, lehetőségeiről. Majd ezt követően kezdetét vette a gyakorlati szemléltetés.

A néző közönség megtekinthette, hogy milyen parancsokra, milyen viselkedésre lehet betanítani a kutyákat, melynek nem csak otthon vehetjük hasznát. Fontos, hogy kedvencünk ne csak azért legyen jól nevelt és szófogadó, hogy versenyeket nyerhessünk vele. Sok esetet hallhatunk, amikor a kutya engedetlensége tragédiához vezet. Emiatt is fontos az, hogy kutyáink alapszintű tanításban, nevelésben részesüljenek.

A Szeged- Tarján Polgárőr Egyesület köszönetét fejezi ki a Csibész Kutyaiskola és a Gábor Dénes Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakiskola felé, akik nélkül ezt a programot az Egyesület Fiatal Bűnmegelőzői nem valósíthatták volna meg.