Lóháton a határ mellett

2016. május 31. 10:11
Lóháton a határ mellett
Két zagvaszántói lovas polgárőr négy napon át adott közös szolgálatot a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztályának állományával Mórahalom és Kelebia térségében.
A Készenléti Rendőrség Lovas Alosztálya létszámarányához képest folyamatosan rendkívüli teljesítményt nyújt már több mint egy éve az országunk déli határa mentén a fennálló migrációs helyzet miatt. Tavalyi évben - kísérleti jelleggel - pár alkalommal az OPSZ Lovas Tagozatának lovasai is részt vettek e szolgálatokban. Idén a Tagozat célul tűzte ki, hogy a Rendőrséggel közös határmenti szolgálatokra nagyobb hangsúlyt helyez. Amint dr. Balogh János vezérőrnagy, a Készenléti Rendőrség Parancsnoka, országos rendőrfőkapitány helyettes rámutatott az OPSZ Lovas Tagozatának tavaszi évadnyitó ülésén, a rendőrség szívesen veszi, ha e feladatban a polgárőrség rátermett önkéntes lovasai is részt vállalnak. A Tagozat a közös szolgálatok hatékonysága érdekében az oktatási rendszerének gyakorlati oldalát is megerősítette már 2016. első félévben, részben azért, hogy a polgárőr lovasok valós segítői lehessenek a rendőr lovas kollégáknak.

- Ez évben a lovasaink szakmai felkészültségi színvonala érezhetően emelkedett az előző évekhez képest – fogalmazta meg véleményét dr. Rácz Adrienn, az OPSZ Lovas tagozatának elnöke, majd hozzátette – külön öröm, hogy egyre több arra alkalmas polgárőr lovas jelzi a rendőrséggel közös szolgálatokban történő részvételi szándékát.