Megkerült a kerékpár Ruzsán

2015. február 01. 00:10
Megkerült a kerékpár Ruzsán
A ruzsai polgárőr egyesületnél a január hónap mindegyik hétvégéjén folyamatos volt a szolgálatteljesítés. Általában hét fő részvételével ügyeltek a közrendre, közbiztonságra. Ennek köszönhetően még egy kerékpárt is megtaláltak.

A múlt péntek éjszakai nyugodt szolgálat és a vasárnapi ruzsai vásár között a szombat este eseményei közé tartozott - miközben a településen két rendezvény is volt – hogy egy ruzsai lakos segítséget kért a szolgálatban lévő polgárőröktől a kerékpárjának eltűnésével kapcsolatosan. A polgárőrökkel történő beszélgetést követően feltételezhetővé vált, hogy ki, vagy kik voltak az elkövetők, mivel előtte láttak egy kerékpárt szállító sötét színű gépjárművet.

A tipp bejött a polgárőröknek. Másnap reggel a kerékpár tulajdonosának családja az elkövető tanyájának közelében találkozott az "újdonsült kerékpár tulajdonossal", és így az visszakerült a valós tulajdonosához.

Magyari Béla, a Csongrád Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége sajtószóvivője szerint az ügyben a rendőrségi feljelentés megtörtént.

(fotó: illusztráció)