Migráns rejtőzött a település főterén

2020. november 05. 14:59
Migráns rejtőzött a település főterén
A Kübekházái polgárőrség 24 órás ügyeleti szolgálatához lakossági bejelentés érkezett november 5-én, hogy idegen személy tartózkodik a falu főterén, aki feltehetően migráns.

Hegedűs Zoltán a helyi egyesület elnöke elmondta, hogy Simon Szilveszter elnökhelyettes a jelzett helyszínen megtalálta a láthatóan rossz, rendezetlen állapotban lévő személyt, akit visszatartott a kiértesített Kiszombori Határrendészek kiérkezéséig.

A rendőrök az ellenőrzésük során megállapították, hogy a migráns Algériai állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét-hitelt érdemlően nem tudta igazolni.

November negyedikén a Kiszombori Polgárőr Egyesület határvédelmi polgárőrei járőrszolgálatot láttak el a település temetője környékén, amikor egyértelművé vált, hogy a környéken járt vagy tartózkodott illetéktelen személy, ezért tüzetesen átvizsgálták az erdőt, ahol egy migráns rejtőzködött. Felszólítottak és az erdő széléhez kisérték, majd értesítették a határrendészeti kirendeltség ügyeletét.

A rendőrök az ellenőrzésük során megállapították, hogy a migráns haiti állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően mindkét határsértőt elállították, később visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

szöveg: Csuhaj Andrásné és Magyari Béla
fotó: polgárőrség