Polgárőr irodát avattak Nagymágocson

2020. szeptember 28. 08:44
Polgárőr irodát avattak Nagymágocson
A nagymágocsi önkormányzat felajánlásának köszönhetően új, modern környezetben dolgozhatnak ezután a polgárőrök.
NIrodaavatás Nagymágocsonagymágocson, a Mátyás király utca 18. szám alatt avattak új polgárőr irodát a hétvégén, amelyet az önkormányzat ajánlott fel a helyi egyesület részére. A korábban szolgálati lakásként szolgáló épületrészt fel kellett újítani, amelyhez a forrást a Belügyminisztérium, valamint az önkormányzat közminkaprogramja biztosítota.
Az épület teljes tetőszerzekeztét kicserélték, külső hőszigeteléssel látták el az épületszárnyat, korszerűsítették a fűtésrendszert.
Az iroda berendezéséhez egy helyi mezőgazdasági vállalkozó járult hozzá, akinek köszönhetően teljesen be tudták bútorozni a helyiséget.
Az ünnepélyes átadón jelen volt  dr. Túrós András, az OPSZ elnöke,  Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő,  Batiz István a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetség elnöke, Szebellédi Endre Nagymágocs polgármestere.

A településvezető beszédében elmondta, hogy a képviselő testület még az előző ciklusban hozott határozatot az épület teljes felújításáról, illetve a polgárőr iroda kialakításáról. A polgárőr iroda létesítésénél figyelembe vették, hogy a környéket főként idős korú személyek lakják, ezzel is segítve a szubjektív közbiztonságérzetük megerősítését. Szebellédi Endre emellett méltatta a polgárőrség munkáját, az elmúlt években elért eredményeiket a település közbiztonságának megerősítésében.

Farkas Sándor
államtitkár elmondta, eseménynek számít egy ilyen átadó, hiszen mindez a település érdekeit szolgálja. Megköszönte a polgárőrök munkáját, a közösségért végzett önkéntes tevékenységüket. Kitért a jelenleg is számos feladatot adó pandémiás helyzetről. Felhívta a figyelmet, és egyben kérte is a polgárőröket, segítsenek szűkebb hazájuk lakóinak egészségmegóvásában!

Nagymágocson jelenleg 30 fős polgárőr egyesület működik, akik aktívan részt vesznek a település bűnmegelőzési munkájában. Rendszeresen látnak el szolgálatot a rendőrséggel közösen, komoly figyelmet fordítanak a külterületek védelmére, a település idős lakosságára.


szöveg: Magyari Béla / Délmagyar.hu
fotó: Magyari Béla