Polgárőrök képzése Kisteleken

2016. február 21. 10:10
Polgárőrök képzése Kisteleken
A nemrégiben felvételt nyert polgárőrök és ifjú polgárőrök részére tartott alapképzést 2016. február 19-én a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség, Kisteleken.

Oktatást tartottak a térségnem dolgozó polgárőröknek Kisteleken. Először Selyben Győző rendőr alezredes, a Kisteleki Rendőrkapitányság munkatársa - aki a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség oktatási bizottságának is tagja - beszélt a már megszerzett ismereteket felelevenítve, illetve új ismereteket átadva a megjelent 35 fiatal és 43 felnőtt polgárőr előtt. Az előadó, a program koordinátora által megfogalmazott előzetes kéréseket szem előtt tartva kitért az önként vállalt feladatok végrehajtásának, jogszabályi hátterére, a jogokra, kötelességekre, az ifjú polgárőrök feladataira.

Ezt kővetően Tóth Zoltánné gazdasági alelnök az egyesületek pénzügyi gazdálkodásával kapcsolatos tudnivalókról tartott előadást. Majd ezt követte Szemesi Szilveszter tikár, aki a polgárőrség etikai szabályaival ismertette meg a polgárőröket. Ezután Magyari Béla tiszteletbeli elnök a polgárőr kommunikációval és a megyei honlappal kapcsolatos tudnivalókkal ismertette meg a résztvevőket.

Végül valamennyi résztvevő részére Batiz István elnök összefoglalta az előadáson hallottakat és ismertette a polgárőrség előtt álló feladatokat, majd Tanúsítványt adott át a helyszínen, miszerint az érintett polgárőr 2016. évben alapfelkészítésen vett részt, a leadásra került szakmai anyagból pedig eredményes vizsgát tett.