Polgárőrök tartóztatták fel a határsértőket

2020. május 25. 20:59
Polgárőrök tartóztatták fel a határsértőket
Határsértőket tartóztattak fel a rendőrséggel közös szolgálatban az OPSZ Határvédelmi Tagozat tagjai. A Röszkei Polgárőr Egyesületre és annak tagjaira a koronavírus miatti védekezésen kívül a határrendészeti feladatoknál is számíthat a rendőrség.   


Május 24-én rendőrséggel közös szolgálatot láttak el a röszkei polgárőrök, amikor nem sokkal éjfél után az élő Tisza árterében észlelték, hogy emberek mozogtak. A polgárőröknél levő hő kamerával figyelték az árteret, majd észlelték, hogy kettő fő lapult a fűben. A helyszínre érkező rendőrök az ellenőrzésük során megállapították, hogy a férfiak palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a határsértőket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az együttműködés a rendőrséggel nagyon jó – mondja Túró István egyesületi elnök. – Ebben a hónapban is a polgárőrök több illegális határátlépő elfogásában nyújtottak segítséget a rendőrségnek.