Robogókat kaptak Csongrádban

2020. október 30. 11:08
A Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség udvarán vehette át az új közlekedési eszközöket.

20201030-Electromos járművekOktóber 29-én  ünnepélyes keretek között adták át az elektromos robogókat és kerékpárokat a megyei szervezet a kijelölt polgárőr egyesületek részére. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Dr. Fekecs Dénes, az OPSZ gazdasági elnökhelyettese, Dr. Mikecz Péter, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Papp Károly r.ezredes, főkapitány-helyettes, Dr. Németh Krisztina alezredes, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Dél-alföldi Regionális Igazgatója és a Royal-Kert Kft munkatársa.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szövetséggel kötött támogatási szerződés értelmében a polgárőrök járőrszolgálatának erősítésére 4 millió forintot biztosított, amelyből a CSMPSZSZ 10 darab elektromos meghajtású robogót vásárolt. A modern, tetszetős járműveket csütörtökön haza is vihették a polgárőr egyesületek képviselői. Ugyancsak ezen az ünnepségen került átadásra az Országos Polgárőr Szövetségtől kapott négy darab szolgálati kerékpár is.

Az új elektromos robogók a belvárosi, a mihályteleki, a sándorfalvi, az algyői, a domaszéki, a székkutasi, a nagymágocsi, a mórahalmi, a kiskundorozsmai és a tápéi polgárőr egyesületek munkáját fogják segíteni. A kerékpárok a földeáki, a zákányszéki, a Tisza-Táj és a tiszaszigeti polgárőr egyesületek munkáját segítik.

A robogók és kerékpárok már a közelgő megemlékezési időszakban, valamint az ünnepi szezonban is segítik majd a hatékony szolgálatellátást a megyében.

Végül Batiz István megyei elnök beszédében megköszönte a polgárőrök kiemelkedő munkáját.

fotó és szöveg: Magyari Béla