Télbúcsúztatás polgárőr segítséggel

2016. február 22. 17:55
Télbúcsúztatás polgárőr segítséggel
Télbúcsúztató rendezvényt tartottak 2016. február 20-án a szegedi Szent István téren, amit önkéntes munkájukkal a helyi polgárőrök is segítettek.

A farsangi időszak beköszöntével, nagyszabású szabadtéri programokkal és felvonulással búcsúztatták az év eleji telet Szeged lakossága. A zenés, táncos felvonulás a Dugonics térről indult, amihez menetközben rengetegen csatlakoztak. A kikiáltó a Széchenyi téren és az Anna kútnál is megállította a menetet, ahol a felvonulók megpihenhettek egy kicsit, illetve mindkét állomáson bárki feltűzhette gondját-baját egy cetlin, hogy azok a hagyomány szerint a bábbal együtt váljanak semmivé. A vonulás a téren felállított máglyánál ért véget, ahol az összegyűlt gondűző cédulákat tűztek fel a kiszebabára, majd bedobták a tűzbe.

Az újszegedi és a belvárosi polgárőrök a rendőrséggel együttműködve végezték a menet biztosítását. Miután a felvonulás problémától mentesen ért véget, azt követően járőrözési és tájékoztatási feladatokat láttak el a rendezvény végéig.