Tisztújítás Alsóvároson

2016. szeptember 23. 19:51
Tisztújítás Alsóvároson
Beszámoló és tisztújító közgyűlést tartott a Szeged Alsóvárosi Polgárőr Közhasznú Egyesület 2016.szeptember 20-án.

Sándor János elnök beszámolt az első féléves munkáról, amit az egyesület végzett. Elmondta, hogy az egyesület majdnem mindennapos valós szolgálat során több esetben fontos információval látta el a városi rendőrkapitányságot és a határrendészeti központot. A rendőrkapitányság részéről írásban felkért rendezvények döntő többségében az egyesület tagjai biztosítási feladatot láttak el. Szinte folyamatos volt a rendőrséggel a közös járőrszolgálat. A Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program végrehajtásában is jelentős segítséget nyújtott az egyesület. A rendőrséggel közösen Szeged választókerületi lakóközösségének folyamatosan bemutatták a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Programot. A mindennapi szolgálatoknak köszönhetően nőtt a városrész polgárainak szubjektív biztonságérzete.
Az egyesület vezetősége aktív toborzó jellegű munkája eredménye lett, hogy egyre több fiatal kapcsolódik be a mindennapi polgárőri munkába. Taglétszámuk elérte a 43 főt. Az első félévben az egy főre jutó szolgálati óra 55 volt. Összeessen szolgálati és magán gépjárművel 17 ezer kilométert tettek meg. Az elnök megemlítette, hogy gazdálkodásuk stabilnak mondható, hisz 1,2 millió forinttal gazdálkodnak. Végül Sándor János elnök megköszönte a tagságnak a bizalmat és vezető társai nevében lemondott.

Ezután következett a tisztújítás, ahol a tagság újra választotta az elnökséget. Így aztán Sándor János újabb négy évre megkapta az elnöki feladatok ellátásához a bizalmat. Elnökhelyettesként Kinyó Pált, titkárként pedig Tóth Imrét választották meg.
Az értekezlet emellett még döntött a Felügyelő Bizottság elnökének személyéreől és a bizottság további tagjairól, majd a jogszabályi elvárásoknak megfelelően módosították az egyesület Alapszabályát.