Vajdasági magyar delegációt fogadtak

2019. április 14. 23:36
Vajdasági magyar delegációt fogadtak

A Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége négyfős szerb delegációt fogadott Tiszaszigeten, április 12-én.

A delegáció szerb nyugállományú belügyi résztvevőkből állt, amelynek célja a Szerb Köztársaság illetve a Vajdaság területén a Polgárőrség létrehozásának segítése. A kapcsolat kiépítésében fontos szerepe volt Márton István nyugállományú rendőr ezredesnek. A találkozón részt vett Ferenczi Ferenc, Tiszasziget polgármestere és a helyi polgárőr egyesület vezetése is.
Batiz István és Márton IstvánBatiz István a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke köszöntötte a vendégeket, majd röviden értékelte a találkozó célját. Miután bemutatta a szövetség feladatait, kihangsúlyozta, hogy a Polgárőrség Magyarország egyik nagy létszámú, az egyesülési jog alapján létrejött társadalmi szervezete. Célja az ország közrendje és közbiztonsága fenntartásának segítése, a kataszrófavédelemben, a határőrizetben, a környezet- és természetvédelemben, a veszélyhelyzetek megelőzésében és kezelésében, a társadalmi bűnmegelőzésben való lakossági részvétel, illetve az önkormányzatok és a lakosság közötti bizalom erősítése, továbbá a helyi közbiztonság közösségi védelme.
Pástor István a Becej Szerb Belügyi Szerveinek Nyugdíjas Szövetség elnöke megköszönte, hogy lehetőségük volt a baráti találkozón részt venni és megismerhették a magyarországi polgárőrséget valamint a megyei szövetséget. A kölcsönös tapasztalatcsere, lehetőséget ad számukra az ottani sajátosságoknak megfelelő polgárőrség megszervezésében közreműködni. A közös vacsora elfogyasztása után lehetőség volt egy kötetlen baráti beszélgetésre is.