Főkapitányi köszönet a polgárőrök felé

2013. október 23. 11:58
Főkapitányi köszönet a polgárőrök felé
Hivatalosan is megköszönte Papp Károly országos rendőrfőkapitány a polgárőröknek az idegenforgalmi szezonban végzett kiemelkedő tevékenységüket.
Hivatalos levélben, írásban is megköszönte Papp Károly rendőr altábornagy, rendőrségi főtanácsos, országos rendőrfőkapitány a polgárőrök munkáját. Mint azt dr. Túrós Andrásnak, az Országos Polgárőr Szövetség elnökének küldött hivatalos levelében megfogalmazta:

A városokban, a községekben, valamint az idegenforgalmi szempontból frekventált területeken létszámukkal növelve a közterületi jelenlétet, jelentős segítséget nyújtottak a bűncselekmények és egyéb jogsértő cselekmények megelőzése, megszakítása és felderítése területén. Ezen túlmenően számos sport, kulturális és nagyobb tömegeket vonzó rendezvény biztosításában vettek részt, ahol bevonásuk révén jelentős számú rendőri erő kiváltására nyílt lehetőség. A közös tevékenység kiszélesedett a gyermek- és ifjúságvédelemre is, amelynek értelmében kiemelt figyelem irányult az iskolakezdés időszakában a diákok biztonságára. Az érintett megyei rendőr-főkapitányságok vezetői a rendőrség és a polgárőrség közötti együttműködést példaértékűnek értékelték.
Köszönöm a nyári idegenforgalmi szezonban - a Balaton és a Tisza-tó környékén - végzett kiemelkedő tevékenységüket és bízom benne, hogy a következő évben is megfelelő szakmai színvonalú együttműködés lehet a két szervezet között.
"