Köszönetet mondott a polgárőrségnek a rendészeti bizottság

2014. február 13. 15:08
Köszönetet mondott a polgárőrségnek a rendészeti bizottság
Határozatban mondott köszönetet a polgárőrségnek múlt évi tevékenységéért az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága.
A határozattal a bizottság kifejezte nagyrabecsülését a polgárőr egyesületek valamennyi tagja felé, akik önként vállalt szolgálatukkal lakókörnyezetük közbiztonságát a rendőrséggel és más állami szervezetekkel együttműködve védik. A dokumentumban rögzítették: a bizottság elismerését is kinyilvánítja a polgárőröknek mindennapi áldozatos tevékenységükért, különösen a rendkívüli hóhelyzetben, valamint az árvízi védekezés során tanúsított helytállásukért.
"Az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága megerősíti: a polgárőr egyesületek tagjai méltán lehetnek büszkék eredményeikre és arra, hogy ma már nélkülözhetetlenek, mint civil, pártsemleges, bűnmegelőző társadalmi szervezet" - tartalmazza a határozat.
Határozatban mondott köszönetet a polgárőrségnek az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága
Határozatban mondott köszönetet a polgárőrségnek az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága
Kocsis Máté, a bizottság elnöke kiemelte, hogy a határozatot egyhangúlag fogadta el a bizottság, úgy értékelve, hogy a polgárőrség munkáját nem övezi politikai vita.

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke az ülésen arról beszélt: 2013-ban jó volt Magyarországon polgárőrnek lenni. Hozzátette: ez elsősorban a megújult polgárőrségről szóló törvénynek volt köszönhető, továbbá annak, hogy olyan komoly és hatékony kormányzati támogatást és hátteret kaptak, amire az elmúlt 23 évben nem volt példa.
Dr. Túrós András hangsúlyozta: a kormányzati ciklusban 3,4 milliárd forintból gazdálkodhattak, míg az azt megelőző 19 évben összesen 1,5 milliárd forintból. Tavaly 1 milliárd forint támogatást kaptak, amit az elnök példa nélkülinek nevezett. Hozzátette: ezt a polgárőrök meghálálták.
A polgárőrséggel összefüggésben a megújulást hangsúlyozta: 2014-től új formaruhájuk van a polgárőröknek.

 

(forrás: MTI, fotó: Tóth Zoltán)

 

Határozatban mondott köszönetet a polgárőrségnek az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága