Nyitrai Zsolt köszönti a polgárőröket

2019. december 20. 08:00
Nyitrai Zsolt köszönti a polgárőröket

Tisztelt Polgárőrök!

Engedjék meg, hogy az ünnepek közeledtével tiszteletemet és köszönetemet fejezzem ki a polgárőrség szervezetéhez tartozó közel 63 ezer főnek, akik szabadidejüket feláldozva, kimagasló és példamutató társadalmi felelősségvállalásukkal hozzájárulnak a közbiztonság és a közrend kialakításához.

Elismerés és tisztelet jár a polgárőrség minden tagjának, önkéntességükért, a köz- és külterületeken végzett munkájukért, töretlen elhivatottságukért.
Köszönöm, hogy részt vesznek hazánk határainak védelmében, a magyar emberek biztonságának megőrzésében. Köszönöm a bűnmegelőzés területén végzett közreműködésüket, áldozatos és hatékony munkájukat, amelynek eredményeképpen a regisztrált bűncselekmények száma jelentős mértékben csökkent.
Magyarország Kormányának stratégiai partnere az Országos Polgárőr Szövetség és a polgárőrök, ezért költségvetési forrással támogatja a polgárőrség működését.
Közös eredményünk, hogy 30 százalékkal nőtt a regisztrált, új igazolvánnyal rendelkezők száma, és egy év alatt közel 80 százalékkal több ifjú polgárőr lépett szolgálatba. Sikeres együttműködésünk eredménye, hogy ma már hatékonyabb jogszabályok erősítik a polgárőrséget, és folyamatosan megújuló eszközpark segíti munkájukat.
Biztosíthatom a polgárőr egyesületek önkénteseit arról, hogy Magyarország Kormánya továbbra is számít munkájukra, ezért a 2020-as esztendőben is biztosítja a működéshez szükséges támogatásokat.

Kívánok Önöknek és családjuknak áldott karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új esztendőt!

Nyitrai Zsolt
Kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott