Szabó Tünde támogató levele

2018. március 15. 07:30
Szabó Tünde támogató levele

A Sportért Felelős Államtitkárság kiemelten támogatja az OPSZ Sport Egyesületét. Ez derül ki dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár leveléből.

Tisztelt Polgárőr Közösség!
Kedves Polgárőrök!

Engedjék meg, hogy első soraimmal köszönetet mondjak Önöknek. Köszönetet azért az áldozatos egyéni és közösségi munkáért, amit nap, mint nap értünk végeznek!
A Polgárőrség intézménye hazánkban több mint negyedszázados múltra tekint vissza, és kezdetektől fogva nagyban hozzájárul a közbiztonság javulásához és a magyar lakosság biztonságérzetének emelkedéséhez is. Az az önkéntes munka, amelyet a bűnmegelőzése érdekében végeznek hatalmas érték a társadalom számára és nagy segítség a hivatalos rendvédelmi szerveknek. Mindennapi feladataik során ugyan is a baleset- és bűnmegelőzésen túl a családok-, az ifjúság-, és a gyermekek védelméért is rendkívül sokat tesznek. Csodálatos, hogy közel 56 ezren saját szabadidejük terhére a magyar lakosságért, értünk dolgoznak. Önök az igazi hősök, a mi hőseink és a következő generációk példaképei!
Munkájukhoz elengedhetetlen a jó kondíció, a kimagasló állóképesség, ami pedig kizárólag a rendszeres testmozgással valósítható meg.
Az Országos Polgárőr Szövetség Sport Egyesület a közösségteremtő szándék mellett pontosan ezért készíti el országos programjait, melyeket az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága a Magyar Szabadidősport Szövetségen keresztül támogat.
Örömmel látom, hogy Önök is fontosnak tartják, korosztálytól függetlenül, a preventív jellegű egészségmegőrzést, a rendszeres irányított testmozgást és a rekreációt. Az olyan rendezvényekhez, családi programokhoz, amelyeknek célja, hogy a polgárőrök mellett a családtagjaik, gyermekeik életének is alapvető része legyen a testmozgás, továbbra is szívesen nyújtunk támogatást. Az ilyen események aktív kikapcsolódást jelentenek az egész családnak, hiszen a számos sportolási lehetőség mellett, bemutatók, zene és táncműsorok, gyermekprogramok is elérhetők.
Hiszem, hogy az ilyen programok, amelyeket az OPSZ Sport Egyesület évről évre megrendez, kimagasló közösség formáló, -építő hatással vannak még az olyan jól szervezett és összetartó közösségekre is, mint a polgárőrség!
Nagyon remélem, hogy idén lesz módunk személyesen találkozni valamelyik eseményükön! Addig is nagyon jó munkát kívánok Önöknek!

Sportbaráti üdvözlettel,
Dr. Szabó Tünde