Adományt gyűjtöttek a kulcsi polgárőrök

2018. december 05. 11:16
   Adományt gyűjtöttek a kulcsi polgárőrök

Oszvald Árpád polgárőr kezdeményezésére - magánemberek, vállalkozók, civil szervezetek összefogásával - adományokat gyűjtött a Kulcs Biztonságáért Polgárőr Egyesület egy rászoruló család számára.

Ahogy azt a kulcsi polgárőrök megtudták, a rászoruló családfő dialízisre jár, így nem tud munkába járni, az édesanya munkaszerződését nem hosszabbították meg, a lakhatási körülményeiket tekintve szintén igen rossz helyzetbe kerültek, de tisztességgel próbálják átvészelni a mindennapokat. A történetet tovább szomorítja, hogy a velük élő öt éves kisfiúknak is sajnos csak a legszükségesebbek jutnak. A család egy ismerőse úgy vélte, hogy segítséget kér, mert Ők maguk már lassan nem is érzik, mennyi nélkülözésre kényszerülnek.
A polgárőrök először csak az ismerősei körükben meséltek a nehéz sorsú családról, és legnagyobb örömükre már így is folyamatosan jöttek a felajánlások: gyerekjátékok, könyvek, különböző ruhaneműk, tartós élelmiszerek, gyümölcsök, anyagi segítség a rezsi költségekhez. A beérkezett adományokat a polgárőrök elszállították és átadták a családnak, akik szemmel láthatóan teljesen le voltak döbbenve a sok-sok pozitív hozzáállású ember segítségén. Megilletődöttségüket lassacskán a gyermek öröme oldotta, ahogy kezdett játszani, és mosolyra kerekedett az arca.
A kulcsi polgárőrök ezúton is arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy mindenki járjon nyitott szemmel, hisz mindannyian találkozunk olyanokkal, akik segítségre szorulnak.