Autóvadász akció Dunaújvárosban

2019. április 08. 19:53
Autóvadász akció Dunaújvárosban
A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közúti közlekedési akciót szervezett illetékességi területének közútjain.

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Pentelei Autóvadász Kupát 2019. április 5-én. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén, több helyszínen és egyidőben megtartott ellenőrzések célja a közúti balesetek megelőzése, a közlekedés biztonságát veszélyeztető szabálysértések kiszűrése volt. A fokozott ellenőrzés során rendszámfelismerő rendszer segítségével azonosították a forgalomból kivont autókat, a körözött gépkocsikat, továbbá a lejárt műszaki érvényességgel közlekedő járműveket.
A polgárőrökből, rendőrökből,  a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársaiból álló 11 csapat a nap folyamán összesen 34238 gépjárművet ellenőrzött a kiemelt közlekedésbiztonsági akcióban, melyek közül 64 nem rendelkezett érvényes műszaki engedéllyel, 13 forgalomból kivont, 2 körözött, 5 pedig regisztrációs matrica nélküli volt. Továbbá két sofőr járművezetéstől eltiltás hatálya alatt közlekedett.
A versenyt a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság csapata nyerte, második helyen a Hírös Polgárőrség és a Csongrádi Rendőrkapitányság közös csapata, míg a harmadik helyen a Makkosházi Polgárőrség és a Szegedi Rendőrkapitányság kollektívája végzett. Különdíjat kapott a Sződligeti Polgárőrség és a Váci Rendőrkapitányság csapata.

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság