Éberek voltak a fehérváriak

2016. május 06. 00:07
Éberek voltak a fehérváriak
Felettébb gyanús autót találtak a Székesfehérvári Városi Polgárőrség tagjai 2016. április 29-én éjjel. A bűnelkövetőket a Rendőrséggel közösen keresték a királyi város peremterületén.

Egy nagy csattanásra lettek figyelmesek a polgárőrök április 29-én éjjel Székesfehérváron, a város Bakony utcai szennyvíztelepénél, amikor szookásos esti járőrszolgálatukat látták el. Nem sokkal utána kiszúrtak egy felettébb gyanús nagyméretű személygépkocsit, majd utána indultak, ám az elkövetők hirtelen irányt változtattak és a 8-as főút felé hajtottak, vélhetően azért, mert észlelték a polgárőröket.

A polgárőrök megtalálták a hátrahagyott személygépkocsit, de annak utasai addigra már elhagyták a területet. Miközben a rendőrséget értesítették, figyelmesek lettek arra, hogy az autó vonóhorgára egy közel 170 méter vasúti földkábel van rákötve. Az ajtók nyitva voltak, így látni lehetett a személygépkocsiban tartott baltákat, késeket.
A polgárőrök a járőrök kiérkezéséig biztosították a helyszínt, illetve a hajnalig tartó helyszínelésen végig jelen voltak.