Gazdag, sokrétű eseménysorozat Velencén

2018. június 04. 21:00
Gazdag, sokrétű eseménysorozat Velencén
A velencei kastélyparkban jöttek össze június 2-án, szombaton Fejér megye polgárőrei, hogy ünnepeljenek, és egy kicsit kikapcsolódjanak a sok-sok, fáradtságos bűnmegelőzési munka után.

Immár a tizenkilencedik alkalommal tartották meg a gazdag, sokoldalú eseménysorozatot. Dr. Túrós AndrásDr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke megnyitójában megköszönte a Fejér megyei polgárőrök önzetlen és áldozatos munkáját. Szintén köszönetet mondott a családtagoknak, rokonoknak, barátoknak, akik segítik a polgárőröket. Az OPSZ elnöke hangsúlyozta, hogy a közbiztonság új kihívásaira a Polgárőrség is felkészült. Elsődlegesnek nevezte a köz- illetve külterületi jogsértések, bűncselekmények megelőzését, és ennek elérése érdekében lehetőségekhez mérten folyamatos szolgálatokat kellene biztosítani. Kiemelte azt is, hogy a Polgárőrség részt vesz a migráció kezelésében, a határvédelemben, amiből a Fejér megyei polgárőrök is kivették részüket. Külön kihangsúlyozta a gyermek- és ifjúságvédelem fontosságát, de beszélt a fiatalok bevonásról a polgárőrségbe valamint a karitatív tevékenység közösségépítő szerepéről.
A szép számmal összegyűlt polgárőröket dr. Varga Péter dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője is köszöntötte. Elmondta, hogy Fejér megyében az utóbbi időben jelentősen javultak a bűnügyi statisztikák és a jövőben is számítanak a polgárőrök áldozatos tevékenységére.
Koszti András, Velence város polgármestere a házigazdák nevében nyilatkozott, amikor azt mondta: Számunkra megtiszteltetés, hogy a helyi polgárőrséggel és a megyei szövetséggel közösen mi rendezhettük meg ezt a hagyományos összejövetelt. Városunkban a polgárőrség sokat tesz a közbiztonságért, az emberek biztonságérzetének a megőrzéséért. Az idegenforgalmi idényben, amely már megkezdődött a Velencei-tó partján is számítunk fontos munkájukra.

Cseh IstvánAz eseményen dr. Túrós András, dr. Varga Péter és Cseh István kitüntetéseket, tárgyjutalmakat adott át a kiváló munkát végzős Fejér megyei polgárőröknek.
A szép környezet, a kastélypark kiváló helyszínnek bizonyult. Az egész napos rendezvényen számos kulturális és sport program várta a résztvevőket. A polgárőrök ezúttal is bizonyították, hogy főzni is jól tudnak, a bográcsokban finomamnál finomabb étkek készültek.
Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, az OPSZ Etikai Bizottságának elnöke nagyon színvonalasnak értékelte a megyei eseményt. Most is sok településről érkeztek polgárőreink, a családtagjaikkal együtt, hogy ünnepeljenek, kikapcsolódjanak. Családi háttér és támogatás nélkül elképzelhetetlen ugyanis ez a tevékenység, a közbiztonsági önkéntes munka.

(Forrás: Csató József)