Idegenforgalmi szezont értékeltek

2015. december 19. 17:03
Idegenforgalmi szezont értékeltek
A Velencei-tó térségi polgárőr egyesületek munkaértekezletét tartották meg Velencén 2015. december 15-én. A turisztikai szezonban történt tevékenységekről, eredményekről beszélgettek a megjelent polgárőrök, polgárőr vezetők és a rendőrség képviselői.

Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség (FMPSZ) elnöke köszöntötte a meghívott vendégeket. Az értekezleten megjelent dr. Varga Péter r. dandártábornok, Fejér megye rendőr-főkapitánya, dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Márton Zoltán, az FMPSZ titkára, Koszti András, Velence polgármestere, Tóth István, Gárdony polgármestere, valamint a térségi polgárőr egyesületek delegációi.
Az értekezleten megbeszélték a 2015-ös idegenforgalmi szezonban felmerült problémákat, a jövő évi idegenforgalom feladatokat. A délután folyamán előadást tartott dr. Sági János, Gárdony város rendőrkapitánya. Összefoglalta az idei turisztikai szezon alakulását. Összességében kijelenthető, hogy a szezon rendőri és polgárőr feladatait értékelésük szerint kiválóan végrehajtották. A megjelentek egy diasorozattal összekötött rendőrségi tartalmakkal dúsított beszédet hallgathattak meg. A rendőrkapitány elmondta, a polgárőrség segítsége nélkül nem lehetett volna eredményesen megoldani az idei idegenforgalmi szezont. A kapcsolat a rendőrök és polgárőrök között minden esetben naprakész volt. Bűnmegelőzési járőrszolgálatokkal, közös szolgálatokkal, rendőrségi akciókban való részvétellel, eltűnt személy keresésével, propaganda tevékenységgel, forgalomirányítással, rendezvények biztosításával dúsították az együttes munkát, melyekben nagy segítség volt a polgárőrség jelenléte. Megköszönte a befektetett munkát minden polgárőrnek.
Velence és Gárdony polgármestere egyhangúan úgy gondolta: jól sikerült az idei turisztikai szezon. A Magyar Turizmus Zrt. adatai alapján kijelentették, hogy a Velencei tóhoz érkezett szinte a legtöbb turista az országban. Megköszönték az eddigi munkát és szeretnék tovább javítani az önkormányzat és a polgárőrség közötti kapcsolatot.
Dr.Varga Péter, Fejér megye rendőr-főkapitánya elmondta, fontos volt az idei turisztikai szezon, hiszen a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság soros elnöke Fejér megye volt. Rengeteg segítséget kapott a rendőrség a polgárőrségtől, fontos volt a polgárőrök tevékenysége ebben az időszakban is. Nem tudja elképzelni, mi lett volna a polgárőrség segítsége nélkül. Nem véletlenül hangzott el: „Nélkületek a rendőrség egy félkarú óriás”.
Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke is felszólalt az értekezleten. Azt tapasztalta, hogy a tó környéke felértékelődött. A polgárőrségnek ezt követni kell. A turizmushoz kell igazítani a polgárőr egyesületek tevékenységét. Megkérte a jelenlevőket, hogy növeljék a létszámot, főleg fiatalokkal a tevékenységük minőségének és mennyiségének javítása érdekében.
Cseh István, FMPSZ elnöke zárószavaiban megköszönte az idei munkáját a Velencei-tó térségi polgárőröknek, elmondta, hogy sikeres évet zártak.

A munkaértekezletet egy beszélgetésekben gazdag vacsorával zárták.