Megérte kenyeret venni

2019. február 05. 19:26
Megérte kenyeret venni
A pozitív visszacsatolás, munkájuk elismerése a polgárőröknek is fontos. Éppen ezért nagy elismerés, hogy majd' félmillió forinttal támogatja Dunaújváros lakossága a helyi polgárőröket.

Immár évek óta hagyomány, hogy a dunántúli város vezetése, minden eladott Dunaújváros kenyér árából elhatárol egy részt, amit aztán egy-egy kiválasztott civil szerveződés kap meg.
A tavalyi év utolsó három hónapjában négy dunaújvárosi polgárőr egyesület számára gyűltek azok az ötven forintok, amik minden egyes Dunaújváros Kenyere megvásárlása után járnak az akcióban részt vevő egyesületnek, vagy szervezetnek. 2019. február 5-én a Polgármesteri Hivatalban került sor az összegyűlt összeg jelképes átadására, mely során Cserna Gábor polgármester elmondta, a közbiztonság kérdése, bármely településen is élünk, az egyik legfontosabb a lakók számára.
- Örülök, hogy ez esetben nem is egy, hanem négy egyesület, szervezet kapja ezt a bizonyos összeget. Novemberben, a tízedik átadón jelentettük be őket, vagyis a Dupent Polgárőr Egyesületet, a Pannon Polgárőrséget, Dunaújvárosi Táborállási Polgárőrséget és a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrséget. Megítélésem szerint a közösségért, illetve a közösség szolgálatában végzik a munkájukat, méghozzá a lehető legnagyobb szerénységgel, a lehető legnagyobb alázattal és rendkívül kis költségvetéssel, saját szabadidejüket feláldozva. Az év utolsó három hónapjában közel nyolc és félezer fogyott Dunaújváros Kenyeréből.
Az eladott kenyerek után összesen 423 750 forint jött össze, amit a Polgármesteri Hivatal ötszázezerre kerekített fel. A félmillió forintot a négy polgárőr egyesület között egyenlő arányban osztják szét.

(Forrás: Dunaújváros.com)