Motorokat kaptak a Fejér megyei polgárőrök

2020. szeptember 02. 11:51
Motorokat kaptak a Fejér megyei polgárőrök
A közbiztonság javítása, illetve a közelgő koronavírus-járvány alatti hatékonyabb működés fokozása érdekében a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség négy darab robogót adott át szeptember elsején két tagegyesületének.   


Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke az átadáskor elmondta, hogy kilencven polgárőr szervezet, vagyis szinte valamennyi megyei egyesület végzett valamilyen karitatív tevékenységet a tavaszi pandémiás veszélyhelyzet alatt. A polgárőrök elsősorban az időseknek, rászorulóknak és a nagycsaládosoknak segítettek, amivel sikerült kivívniuk a lakosság elismerését, bizalmát. – A veszélyhelyzet alatt a polgárőrök összetartása, egysége kidomborodott, mindenki érezte a felelősséget, és amit bírtak, mindent megtettek – mondta Cseh István. Márton Zoltán, Vörös Ferenc r. ezredes és Cseh István ad át 4 kismotort két fejér megyei polgárőr egyesületnek – Ezt a tenni akarást és felelősséget az állami vezetésben, a kormányban, a Belügyminisztériumban is meglátták, ezért 100 millió forint értékű támogatást adtak az Országos Polgárőr Szövetségnek. Ebből Fejér megyének 4,7 millió jutott, amiből a szolgálatok javítása érdekében 4 motort, 6 elektromos és 10 sima kerékpárt vásároltunk.
Vörös Ferenc rendőr ezredes, a Fejér megyei rendőrfőkapitány helyettese is gratulált a polgárőröknek a négy új kismotor átvételekor. Kiemelte, hogy a közbiztonság javításában jelentős szerepet játszik a látható Polgárőrség, és ezt, valamint a lakossággal való kapcsolattartást a motorok, kerékpárok használata nagyban segíti. Kérte a polgárőröket, hogy a motorokkal, kerékpárokkal segítsék majd a közelgő pandémiás védekezést, jövő nyáron pedig, különös tekintettel a Velencei-tó környékén a nyári idegenforgalmi turizmust.

A most átadott négy darab Motowell márkájú négyütemű segédmotoros kerékpár két egyesülethez jutott. Kettőt kapott a sárbogárdi, kettőt pedig a gárdonyi polgárőr egyesület. Az előbbiek kifejezetten a kiterjedt külterületen élők segítésére, míg az utóbbiak a jelentős idegenforgalom kiszolgálása érdekében kapták. Ezekkel együtt most már tizenöt motorja és több mint hetven kerékpárja van a Fejér Megyei Polgárőr Szövetségnek.