Polgárőr esküvő Alapon

2016. április 17. 20:29
Polgárőr esküvő Alapon
Örök hűséget fogadott egymásnak két alapi polgárőr. Raffainé Gál-Gerlach Éva és Raffai Zoltán 2016. április 9-én mondták ki a boldogító igent. Polgárőr társaik sorfallal tisztelték meg házasuló barátaikat az esküvő előtt.

Több év együttélés és a karácsonyi eljegyzés után döntötte el a két fiatal, hogy életüket össze szeretnék kötni. Sok-sok készülődés után eljött a nap, amire már nagyon vártak. Elérkezett házasság kötésük napja. A kora délutáni órákban megérkeztek a vendégek, akikkel Éva és Zoli ünnepelte meg ezt a gyönyörű napot. A menyasszonyi autó természetesen a polgárőr autó volt, melyből szépen szólt a zene és megkülönböztető jelzéssel hívták fel a falu lakóinak figyelmét, hogy itt bizony polgárőr esküvő van.
Raffai Zoltán polgárőr és ifjú felesége a szintén polgárőr  Raffainé Gál-Gerlach ÉvaÉva és Zoli már a középiskola óta ismerték egymást, miután Zoli elballagott az iskolából egyre többet beszélgettek, majd elértek odáig, hogy összekössék életüket, 2011 óta élnek együtt. Öt év után úgy döntöttek, hogy szeretnék összekötni életüket egy gyűrűvel. A házassági szándékuk mindenkinek örömet hozott.
Alap község anyakönyvvezetője előtt mondták ki a boldogító igent, melynek tanúi voltak a családtagok, barátok, polgárőrtársak. Zoli édesanyja sajnos már nem lehetett az ünneplők között, ezért az esküvő után útjuk a temetőbe vezetett, ahol egy sírcsokrot helyeztek el szeretetük jeléül. A hivatalos fotózás ezután következett, ami persze rendhagyóra sikerült. Az ifjú pár és koszorúslányaik vidáman vállalták a frappánsabbnál frappánsabb beállításokat.
Időközben már egy igazi falusi lakodalom kerekedett a művelődési házban. Az újdonsült férjnek adatott néhány feladat, hiszen a menyasszonynak ellopták a cipőjét, amiből persze a kiváltás után pezsgőt kellett innia, majd az ellopott feleségéért az anyóst kellett 5 percen keresztül dicsérnie. A lakodalomban igazi falusi vacsora volt feltálalva, és persze a menyasszonyi torta, sok sütemény, valamint a diótorta sem hiányozhatott.