Polgárőrök is segítik a gyalogosokat

2016. február 12. 08:52
Polgárőrök is segítik a gyalogosokat
A gyalogosok védelme, valamint a közlekedési morál javítása érdekében február 1-től közlekedésbiztonsági akciót hirdetett a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, melybe a helyi polgárőröket is bevonják.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a városban működő polgárőr egyesületek segítségével baleset-megelőzési akciót indított 2016. február 1-től. Ez azt jelenti, hogy a Polgárőrség és a Rendőrség a gyalogátkelőhelyeknél és azok közelében segítik a gyalogosoknak az átkelést, illetve az autósoknak a biztonságos gépjármű-közlekedést. A városban működő négy polgárőr szervezetből három, vagyis a Dupent Polgárőrség, a Pannon Polgárőrség és a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség tagjai szürkülettől késő estik vigyázzák a város frekventált helyein a gyalogátkelőhelyeket.

„Gyakorlatilag tíz gyalogosból kilenc megköszöni, hogy ott vagyunk a zebráknál és segítünk nekik” – mondja Varga József, a Pannon Polgárőrség elnökségi tagja, aki idén ünnepli 25 éves polgárőr tagságát.
„Jellemzően a gépkocsivezetők is toleránsak, elfogadják, hogy itt álunk a gyalogátkelőknél és 1-1 rövid időre megállítjuk a forgalmat - mondja Peczen Antal elnök. – Jólláthatósági mellényben vagyunk, ami már messziről látszik, sőt egy vállalkozótól támogatásként, direkt erre a célra kifejlesztett világító botokat is kaptunk.”

Kiss Z. Edward rendőr őrnagy, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint az akció február 29-ig tart.

A Dunaújvárosi Televízió az eseményről így számolt be: