Ünnepeltek a Fejér megyei polgárőrök (+fotók)

2016. június 13. 22:52
Ünnepeltek a Fejér megyei polgárőrök (+fotók)
Sárosdon tartották meg a XVII. Fejér Megyei Polgárőr Napot 2016. június 11-én. A jó időnek köszönhetően minden programot véghez tudtak vinni a rendezők. A polgárőr ünnep keretén belül meglepetésre is sor került.

A Sárosdra látogató polgárőrök jó időnek örvendhettek és jobban is érezhették magukat a sok programot felvonultató rendezvényen. A megnyitó alkalmával Németh Gábor, a rendezvény moderátora köszöntötte a vendégeket, polgárőröket. A rendezvényen megjelent dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány, Vörös Ferenc rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, megyei főkapitány-helyettes, Sárosd polgármestere Dunkl Gergely, továbbá Széles János Tolna megyei, Bárdos Zoltán Komárom-Esztergom megyei és Horváth Róbert Zala megyei elnökök, valamint meghívott vendégek, rendőrkapitányok, polgárőr vezetők, polgárőrök.

Dunkl Gergely: Nagy öröm, hogy Sárosd rendezheti meg a polgárőr napotDunkl Gergely, Sárosd nagyközség polgármestere ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy Sárosdon a kezdetektől fogva működik a polgárőrség, és nagy öröm számára, hogy ebben az évben, amikor a polgárőrség 25 éves, az ő településükön rendezhették meg a megyei polgárőr napot.
Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke elmondta, hogy valamennyi polgárőr rendezvényen ki kell emelni, hogy a polgárőrség gyökereket eresztett sok helyen, a magyar társadalomban. A polgárőrségnek történelme van, jelene is van, fantasztikus fejlődésen ment keresztül, ami több kormányzati támogatásnak is köszönhető. Az OPSZ nevében köszönetet mondott a Fejér megyei polgárőröknek a sok munkáért, amit a közbiztonság érdekében kifejtettek. Gratulált az óraszámokhoz, mely az országos átlagon felül van.
Cseh István: Fegyelem, egység, együtt jelszavakra lehet építeni az eddigi eredményeket.  Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke kiemelte, hogy az elmúlt 25 évhez viszonyítottan kiemelkedően dolgoztak a polgárőrök a megyében. Ezek az eredmények mutatják azt, hogy továbbra is képesek hatékonyan, fegyelmezetten dolgozni. Fegyelem, egység, együtt jelszavakra lehet építeni az eddigi eredményeket.
Az mutatja meg a legjobban a Polgárőrség erősségét, egységét, hogy a megyében lévő 108 településen 100 egyesület van – mondta dr. Varga Péter rendőrfőkapitány. Hozzátette, hogy a polgárőr – rendőr összefogás kiemelkedő a megyében, majd megköszönte a polgárőrök munkáját és a jövőre tekintve további sok sikert kívánt.

Nyílt színi leánykérés a Fejér megyei polgárőrök napján A megnyitó végén mindenki számára meglepetést tartogatott Kiss Dávid rendőr főtörzsőrmester, Mezőszentgyörgy körzeti megbízottja, de legfőképpen barátnőjének. Több hetes titoktartás mellett, észrevétlenül sikerült megszerveznie, hogy megkérje élete szerelmének a kezét. Dávid egy verssel kedveskedett barátnőjének, Kővári Adriennek, aki természetesen egy hangos igennel válaszolt a lánykérésre. Dunkl Gergely emléklapot adott át a fiataloknak, hogy e településen került sor a lánykérésre és sok boldogságot kívánt nekik.

A nap folyamán lövész-, főző-, erősember-, szituációs- és íjászversenyre került sor, illetve finom ételekkel várták egymást a polgárőrök. A színes programok ideje alatt a perkátai lovas polgárőrökkel lehetett lovagolni, lovaskocsizni. Együtt volt a család, a barátok, a kollégák és egy csodálatos napot tölthetett együtt a megye legtöbb polgárőre.

További képek ide kattintva
További képek ide kattintva