Az áldozattá válás visszaszorításáért

2016. április 05. 17:58
Az áldozattá válás visszaszorításáért

A Gönyűi nyugdíjasklub és a Gönyűi Polgárőr Egyesület közös szervezésében fogyasztó- és vagyonvédelmi előadásra került sor április 4-én, a nyugdíjasklub soros összejövetele keretében.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelemmel foglalkozó szervezeti egységétől Pőczéné Sáhó Márta és Országné Nagy Gabriella a fogyasztóvédelem szervezetének és feladatainak átfogó ismertetése után kiemelten foglalkozott az árubemutatókra vonatkozó jogszabályi változásokkal, az árubemutatókon tapasztalható anomáliákkal, a megelőzési lehetőségeivel, a bekövetkezett probléma esetén a különböző megoldási módok kihasználásával.
Az előző téma – melynél szintén előfordulhat „megtévesztéssel elkövetett trükkös pénzlenyúlás” – után a vagyon elleni bűncselekmények fajtáinak, megelőzési módjának ismertetésére került sor Kiss Tibor rendőr százados vetítettképes, avatott tolmácsolásában. Az előadó különböző esetek ismertetésével illusztrálta az előfordulható eseteket, mint például az álunoka, gyerek álmunkatársa által kicsalt pénzösszegek esete. A megelőzésre, az áldozat magatartására koncentráló előadás biztos hozzá fog járulni ahhoz, hogy elkerülhető legyen a megtévesztés.

A klub tagjai és a résztvevő polgárőrök mindkét előadást hasznosnak, érdekesnek tartották – közölte Horváth Attila, a Gönyűi Polgárőr Egyesület sajtófelelőse. - Bízunk benne, hogy a tapasztalatokat a család tagjaival is megosztják, így az még több emberhez fog eljutni, növelve a tudatos vásárlói magatartást és a tudatos bűnmegelőzést.